Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO VAS BOLE LEĐA U TRUDNOĆI, PROBAJTE OVIH 5 VEŽBI: Pilates instruktorka pokazuje kako, a možete da ih radite kod kuće!

Mnoge trudnice boli kičma, naročito u trećem trimestru. Ove vežbice će vam pomoći da se istegnete i smanjite bolove.

 Vežbe za kičmu u trudnoći Izvor: printscreen/youtube Pregnancy and Postpartum TV

Naročito u trećem trimestru, bolovi u kičmi mogu stvarati veliku neprijatnost trudnici. Do bolova najčešće dovode hormonske promene, a na kraju i stomak koji sve više raste.

Možda će vas zanimati

Kako biste smanjili bol i olakšali neprijatnost, možete raditi neke vežbice istezanja. Naravno, vežbe ne smete da radite ukoliko nemate dozvolu lekara da vežbate. Takođe, ako osetite da vam bilo koji od položaja ne prija, nemojte da ga radite.

Prenatalni i postnatalni pilates instuktor Džesika Pampl pokazala je nekoliko vežbica koje će vam za kičmu naročito prijati.

1. Oslonite se na ruke i kolena, tako da budu postavljeni paralelno. Potom, kičmu polako savijajte prvo nagore, a potom nadole, baš kao na slici. U oba položaja možete ostati malo duže, kako biste bolje istegli kičmu.

 vezba 1.jpg Izvor: printscreen/youtube Pregnancy and Postpartum TV

 vezba 11.jpg Izvor: printscreen/youtube Pregnancy and Postpartum TV

 vezba 111.jpg Izvor: printscreen/youtube Pregnancy and Postpartum TV

2. Sledeći položaj jeste da prvo jednu ruku provučete ispod tela, a potom, kada se oslonite na rame i glavu, drugu ruku prebacite preko leđa. Ostanite u ovom položaju neko vreme, potom se lagano vratite u središnji položaj i isto uradite i na drugoj strani.

 vezba 2.jpg Izvor: printscreen/youtube Pregnancy and Postpartum TV

3. Iz srednjeg položaja, dok ste oslonjeni na ruke i kolena, polako se spustite u sedeći položaj na kolenima. Neka kolena budu razdvojena, a ruke ispružite skroz napred. Ostanite u ovom položaju neko vreme.

 vezba 3.jpg Izvor: printscreen/youtube Pregnancy and Postpartum TV

4. Lezite na leđa. Kolena savijte i držite ih rukama. Polako se rolajte sa leve na desnu stranu. Osetićete kao da masirate celu kičmu.

 vezba 6.jpg Izvor: printscreen/youtube Pregnancy and Postpartum TV

5. Lezite na leđa, a noge savijte u kolenima, tako da stopala budu što bliže zadnjici. Polako podižite ceo trup, bez pomeranja stopala. Ruke neka budu spuštene na pod. Ostanite u tom položaju kratko, potom se vratite i ponovite.

 vezba 7.jpg Izvor: printscreen/youtube Pregnancy and Postpartum TV

izvor: yumama

Pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica