Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

06. 2017. - Koliko iznosi naknada za vreme trudničkog bolovanja ukoliko trudnica ima platu manju od minimalca?

Zaposlena sam u državnoj školi sa nepunim fondom časova (angažovanje na 50 odsto radnog vremena) od septembra meseca. Moja plata je manja od minimalne zarade na nivou države. Da li će, kada otvorim trudničko, odnosno porodiljsko ...

ODGOVOR 

Poštovana Anđelija, 

bitno je da znate da bolovanje radi održavanja trudnoće koje Vi nazivate trudničko i porodiljsko odsustvo nisu isto, te da odsustvo sa rada radi održavanja trudnoće predstavlja mogućnost, a porodiljsko odsustvo predstavlja obavezu, odnosno isto prati obaveza otvaranja, dok se bolovanje radi održavanja trudnoće otvara tek ukoliko za to postoje potrebni uslovi. 

Što se tiče iznosa novčane nakade za vreme odsustva sa rada radi održavanja trudnoće - prvih 30 dana troškove bolovanja snosi poslodavac, a nakon toga država. Za oba perioda Vi imate pravo na naknadu od 100 odsto, ali je za prvih 30 dana to 100 odsto proseka u prethodnih 12 meseci koji se računa na osnovu ukupne zarade, a od 31. dana 100 odsto tromesečnog proseka od osnovne zarade uvećane za minuli rad. U obračun proseka za ovaj drugi period ne ulaze nagrade i bonusi niti druga primanja iz radnog odnosa.

Što se tiče iznosa naknade za vreme porodiljskog odsustva iznos naknade predstavlja prosek 12 poslednjih zarada koje prethode mesecu kada otpočinje porodiljsko .

Iznos mesečne porodiljske naknade ne može biti niži od propisane minialne zarade za mesec kada se zarada isplaćuje. Ovo u praksi ima značaja samo onda kada je porodilja primala zaradu oko minimalnog iznosa više od 12 meseci. Dok 50 odsto prosečne zarade je iznos koje je najčešće veći od minimlane i samim tim podiže prosečnu zaradu mreko minimalnog iznosa. 

Bojana Bogojević 

Diplomirani pravnik – sa položenim pravosudnim ispitom 

Specijalista za pravne aspekte korporativnog upravljanja

Najnovije

Vesti

Porodica