Ruska imena su u poslednje vreme stekla ogromnu popularnost među mladim roditeljima u Srbiji. Mnoga od njih su poznata od davnina, ali su poslednjih godina doživela neverovatnu ekspanziju.

Ukoliko i vi razmišljate o imenu koje će vaša princeza poneti, možda vam baš ova tri imena budu prava inspiracija. U Rusiji ih nosi veliki broj devojčica, a i ljudi u Srbiji ih obožavaju.

Helena

Ime Helena ima više značenja, a to su: "žena koja je obasjana suncem"; "osoba koja je sjajna kao sunce"; "ona koja zrači svetlost i toplinu"; "osoba koja donosi radost i sreću"; "osoba koja je sjajna; dobra; blistavog uma; čistog srca i duše"; "osoba koja rasvetljava tamu"; "žena sunce".

Natalija

Ovo ime je ranije davano devojčicama koje su rođene na Božić, ali se u savremenom svetu takav običaj više ne praktikuje, te ime Natalija ima i neka druga značenja - "ona koja je rođena radosna"; "žena koja donosi sreću i slavlje"; "srećna i rođena pod srećnom zvezdom"; "ona koja je dar od Boga"; "Božija kći"; "bezgrešna"; "milosna".

Devojčica, klavir
Shutterstock Devojčica svira klavir

Irina

Značenje ovog ženskog ličnog imena obično je – "ona koja donosi mir", "osoba koja je spokojna i mirna"; "produhovljena i blaga žena"; "ona koja miri druge ljude, te ona koja je miroljubiva"; "ona koja je blažena"; "blaga i vrlo plemenita osoba"; "mir i spokoj".

(Yumama)