Našoj redakciji redovno se javljaju žene koje dele svoja iskustva sa porođaja, i sa pravom možemo reći da su žene neprevaziđene kraljice. Ono što one prođu i psihički i fizički, samo kako bi bile sa svojom bebom i kako bi oboje ostali zdravi, zaista je neverovatno.

Svaka majka će se složiti da fizička bol jeste jaka, ali da se mnogo brže zaboravi nego psihička. Jedna mama Danijela ispričala nam je kakav horor je ona doživela kada je doktor otvoreno tražio novac za porođaj, zbog čega je na kraju mogla da ostane i bez bebe. U pitanju je porodilište u Novom Sadu, i majka koja je mesecima već ležala u bolnici zbog održavanja trudnoće.

"Napokon je došao dan da ugledam svoju devojčicu, ali nažalost, nije sve teklo po planu. Morali su da odrade hitan carski rez pošto su srčani tonovi moje bebe počeli ubrzano da padaju", započela je svoju priču ova mama, a onda javno progovorila o onome kroz šta brojne porodilje nažalost prođu.

"Došao je doktor koji je bio dežuran tog trenutka, i otvoreno mi rekao: 'mama, da li vi za mene imate koverat? Zaboga, ja u salu ne ulazim ispod 900 evra', odgovorila sam da nemam i nisam mogla da dođem sebi od šoka zbog toga što sam čula. Okrenuo mi je leđa i babici rekao da zove drugog doktora, i to rečima: 'neka vidi šta će sa ovom što nam leži na stolu'. U životu se nisam osećala tako loše", rekla nam je mama Danijela.

Epidural, porođaj
Shutterstock Žena čeka carski rez

Pored svega što prolazi sa svojom devojčicom kojoj srčani tonovi sve više padaju, posle ovoga što je prošla nije mogla da se povrati. Kako kaže, mislila je da je najgora trudnica na svetu, a najgore joj je bilo što nije mogla da pomogne bebi u stomaku.

"Carski rez je konačno urađen, a moje dete je rođeno bez otkucaja malenog srca. Tri puta su je oživljavali zbog nedostatka kiseonika. Moje dete danas je čarobno, magično, dete sa posebnim potrebama ali ipak moja sreća najveća", zaključila je mama Danijela.

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, godine) na e-mail: iskustva@yumama.com.

(Yumama)