Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više mesta u vrtićima: Predškolci sa Zvezdare od danas u adaptiranim školskim učionicama

Osnovna škola "1.300 kaplara" na Zvezdari prva je škola koja je u okviru projekta racionalizacije mreže škola u Beogradu otvorila vrata predškolcima, pa u dve adaptirane učionice od danas idu predškolci iz vrtića "Zora".

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ovu školu su obišli ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji su poručili da se širenjem kapaciteta predškolskih ustanova smanjuju liste čekanja u vrtićima i istovremeno koriste postojeći resursi.

"Spojili smo lepo i korisno, iskoristili resurse koje imamo i proširili kapacitet predškolske ustanove", rekao je Šarčević i dodao da je reč samo o prvoj fazi i da sledi još mnogo posla kako u Beogradu, tako i u ostatku Srbije.

Povezane vesti

Kako je rekao, već od nove godine zajedničke komisije nastaviće da rade na ukupnoj mreži škola u Srbiji, gde će Beograd poslužiti kao početni primer.

U dve potpuno renovirane prostorije u školi "1.300 kaplara" boravi 50 predškolaca, a za renoviranje i izgradnju kupatila i kuhinje Grad Beograd je izdvojio oko četiri miliona dinara.

Gradonačelnik Mali istakao je da je racionalizacija mreže škola važan projekat za grad u borbi za smanjenje lista čekanja u vrtićima.

"Škola '1.300 kaplara' je prvi primer za to. U dve učionice koje su bile slobodne, prebacili smo predškolce iz vrtića 'Zora', a tako smo u toj ustanovi otvorili mogućnost za novu jaslenu grupu. Na taj način smanjujemo liste čekanja", podvukao je Mali.

Dodao je da se očekuje otvaranje još dve ovakve škole za predškolce, jedne na Paliluli i druge na Savskom vencu, gde će se otvoriti prostor za 200 mališana, predškolaca.

"Imamo još pet škola za narednu godinu i taj spisak će se proširivati Oko 1.200 mališana ćemo uspeti da ubacimo u nova mesta u vrtićima grada", istakao je Mali.

Povezane vesti

Takođe, najavio je i otvaranje novog vrtića na Altini za april naredne godine.

"Želimo da kroz saradnju sa privatnim i izgradnjom novih vrtića smanjimo liste čekanja i konačno obezbedimo da svaki mališan u Beogradu ima svoje mesto u obdaništu", zaključio je Mali.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica