U Banjskom Polju okolini Bora je nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić, za kojom je potraga u toku.

MUP je aktivirao i sistem potrage "Pronađi me", po uzoru na Amber Alert, što podrazumeva objave putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima – o nestaloj devojčici, kako bi što više ljudi videlo lik deteta i potencijalno ga prepoznalo.

Kako je opisano, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, visine je oko 85 centimetara, nosi maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

podaci o danki ilić.jpg
pronadjime.mup.gov.rs 

Policijska potraga za devojčicom koja je nestala juče oko 13 časova je u toku, a kako je Dankina majka rekla za medije, ona se samo na trenutak okrenula da starijem detetu da vode, i devojčice nije bilo.

"Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila. Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što pre nađemo", rekla je Dankina majka Ivana.

Ukoliko imate bilo kakve informacije o devojčici, odmah pozovite 192!

BONUS VIDEO:

REPORTER KURIRA S LICA MESTA! Novi detalji potrage za malom Dankom Kurir televizija

(Yumama/N. Z.)