Jurić je govorio o „Amber alert“ sistemu, vršnjačkom nasilju, upotrebi veštačke inteligencije u osnovnim školama.

„Amber alert“ predstavlja model širenja i objavljivanja informacija javnosti u specifičnim slučajevima nestale dece. Prvi put, kod nas je uveden 25. oktobra kada smo svi dobili SMS poruku obaveštenja. Sistem se pokreće kada se ispune određeni kriterijumi, a osnovni je kada policija pouzdano sazna da je dete u životnoj opasnosti.

„Sistem će se pokretati jednom do tri puta godišnje, imajući u vidu okolnosti i statističke podatke“, rekao je Jurić, koji je bio član radne grupe koja je pokrenula „Amber alert“ u Srbiji i dodao, da je jako bitno, kada se dete pronađe, da se odmah povuku sve informacije koje društvene mreže dele na svojim platformama i na taj način se smanji kasnija mogućnost zloupotrebe samih informacija za dete.

O projektima koji su u planu, načinu kako tehnologija može pomoći, kao i o mnoštvu tema u vezi sa bezbednošću dece kako u realnom, tako i virtuelnom životu, možete pogledati i poslušati na Youtube kanalu Telekoma Srbija, kao i platformama Spotify, Deezer, podcast.rs, Apple podcast i Google Podcast-u.