Magazin „Lepa&Srećna” proteklog vikenda, 6. i 7. aprila organizovao je Imuno Fest, svojevrsni festival zdravlja, koji je održan u atrijumu tržnog centra „Big Fashion” na Karaburmi.

Brojni učesnici, stručnjaci i uticajne ličnosti iz različitih oblasti, podelili su svoje znanje i iskustvo, sa ciljem razvijanja zdravih životnih navika i unapređenja zdravlja. U okviru zanimljivih i edukativnih radionica, fitnes instruktori, savetnici za zdravlje, nutricionisti i psiholozi govorili su o aktuelnim zdravstvenim temama, jačanju imuniteta i očuvanju fizičkog i psihičkog blagostanja.
Veliku pažnju posetilaca privukla su predavanja dr. med. sci. spec Saše Plećevića, poznatijeg kao Dr Feelgood, koji je pored saveta o zdravoj ishrani, prikazao vežbe na kućnom biciklu, kao i nutricioniste Milke Raičević, koja je u okviru dečje radionice organizovala pravljenje figurica od voća, dok je Tatjana Popović, health coach predstavila biljnu vitaminsku ishranu uz degustaciju zdravih napitaka.

Pored čajeva Instituta za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić”, predstavljene su i urbane košnice za enterijer „Beeamond”, zatim sokovi i kolači od aronije „Hoff”, organski programi „Zets orchard” i „Dolovac organic”, mikrobilje „Grina” i sokovi od spelte i koprive „Zdravlje za sve”.

Uroš Arsić Imuno fest lepa i srećna

Kako ojačati imunitet

Dr Mirjana Mićović, pedijatar pružila je korisne savete roditeljima u vezi s jačanjem dečjeg imuniteta u ovim prolećnim danima.
Sanja Ivanović, diplomirani psiholog i EFT trener, u okviru svoje radionice predstavila je zanimljive tehnike opuštanja, dok je Tatjana Popović, holistički nutritionista i sertifikovani health coach govorila o značaju detoksikacije.
Jelena Stanojković, potpredsednica udruženja „Relax Family”, u okviru predavanja o preventivi u oblasti dečjeg mentalnog zdravlja, predstavila je niz korisnih strategija i tehnika koje pomažu deci da razviju emocionalnu otpornost i očuvaju psihičko zdravlje.

Govoreći o značaju fizičke aktivnosti u jačanju imuniteta, Marko Mažar, fitnes instruktor istakao je da, iako predstavljaju dva odvojena pojma, fizičko i mentalno zdravlje treba svrstati pod jedan, pošto su neodvojivi.

Među učesnicima Imuno Festa bili su i Nađa Hadžistević, pilates instruktorka, koja je održala radionicu na temu „Kako savladati prolećni umor i pokrenuti energiju”, dr Vera Stanković, usui reiki master, i psiholozi Ana Janković i Vanja Bokun.

O značaju kristala u prevenciji bolesti govorila je Jelena Popović, kristaloterapeut, a pažnju mališana privukla je „Bambi škola sporta”, čiji je glavni cilj širenje i popularisanje sporta kod dece i omladine. 

Uzmi zdravlje u svoje ruke
Kompanija „BiVits ACTIVA” predstavila je vitamine i minerale kreirane tako da pruže potporu vašem zdravlju u vašim svakodnevnim aktivnostima i podstaknu vaše zdrave navike. Preparati „BiVits” pomažu vam da uspostavite ravnotežu i budete zdravi, a samim tim rastu i motivacija, zadovoljstvo i sreća. Sa željom da obezbedi zdrav balans, pruži besprekorni podršku i pomogne u očuvanju zdravlja, „BiVits” bira aktivne forme nutrijenata vrhunskog kvaliteta, čija je sigurnost i stabilnost utvrđena raznim analizama i testovima, a učinak za zdravlje naučno dokazan.

Uroš Arsić Imuno fest lepa i srećna

Uzmi zdravlje u svoje ruke, uzmi „BiVits”!

Lečenje biljem

U Big Fashion tržnom centru Karaburma, predstavljeni su i biljni proizvodi Instituta za proučavanje lekovitog bilja “Dr Josif Pančić", koji više od 75 godina biraju ono najbolje iz prirode. Saznanja o efektima upotrebe određenih biljaka prenosila su se vekovima, a i danas se većina svetske populacije oslanja na tradicionalno lečenje lekovitim biljem. To je potvrdilo i veliko interesovanje posetilaca Immuno Festa za biljne proizvode Instituta "Dr Josif Pančić".

Urbane košnice za enterijer
Na Imuno Festu bile su predstavljene i „Beeamond” urbane košnice za enterijer, kao originalan, inovativan i nadasve bezbedan izum za urbano pčelarenje. Zahvaljujući specijalno dizajniranim modularnim dodacima, med i pčelinji proizvodi uvek su vam na dohvatu ruke u vašem domaćinstvu ili poslovnom prostoru. „Beeamond” je vaša lična kućna apoteka koja uvodi zdrave navike u vaš život.