Vuk Jovanović (2019) je rođen u 32. gestacijskoj nedelji iz uredno vođene blizanačke trudnoće.

Rođen je kao stariji blizanac, kilaže od 2kg, glasno je zaplakao i dobio ocenu 9, međutim 4 sata po rođenju Vuk je zapao u respiratorni distres i morao je da bude intubiran.

Budi human
Foto: Budi human 

 Nakon mesec dana provedenih u bolnici u Višegradskoj otpušten je kao beba bez problema zajedno sa svojim bratom blizancem.

Nakon Vukovih 6 meseci primećeno je znatno odstupanje od razvoja u odnosu na njegovog brata. Ultrazvuk glave je pokazao da je prevremeno rođenje i respiratorni distres nažalost ostavilo posledice, bela moždana masa pokazuje redukciju, moždani parenhim, pokazuje se istanjenje korpus kolozuma dok sa dve godine dobija dijagnozu cerebralne paralize.

Vuk još uvek ne može da sedi, ne puzi, ne hoda, ne priča, ne igra se sa svojim bratom ali je uvek veseo i nasmejan. Vežbanja je puno ali je puno i pomaka! Sva novčana sredstva za nastavak terapija Vukova porodica je iscrpela. Vežbe daju napredak i zato je Vuku potrebna pomoć ljudi dobre volje kako bi jednog dana trčao sa svojim bratom blizancem.

Sredstva su mu potrebna za tretmane matičnim ćelijama, fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, hipoterapije, laboratorijske analize, specijalističke preglede, ortopedska pomagala kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Vukov napredak! Budimo humani!

Pomozimo Vuku!