Iako se u narodu smatra da žena koja ugradi implatante u grudi istog trenutka je sprečena da doji decu, to nije tačno!

Većina žena sa implatantima dojke mogu da doje, ali postoji nekoliko izuzetaka. Hoće li dojiti zavisi od njenom stanju grudi pre same operacije, i eventualno vrsti reza prilikom operacije.

Implatanti mogu uticati na količinu mleka koje ćete proizvesti, ali ni to nije slučaj kod svake žene. Neke neće imati nikakav problem sa smanjenjem mleka.

Dojenje neće uticati na vaše implatante, ali sveukupni oblik i veličina grudi mogu da se menjaju, što je normalno i kod žena sa potpuno prirodnim grudima.

Dojenje
Shutterstock Dojenje

Da li je dojenje sa implatantima sigurno za bebu?

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, nije bilo nikakvih kliničkih izveštaja o problemima kod beba čije majke su imale silikonske implatante i dojile su ih.

Jedna od takvih majki je i pevačica i PR stručnjak Lana Klingor Mihić, koja je sa pratiocima na društvenim mrežama otkrila da ide na korekciju implantata u grudima.

"Nisam sklona lažima, skrivanju i znam da ćemo kad tad potegnuti ovu temu, pa je bolje da kažem odmah i podelim svoje iskustvo. Možda samim tim i pomognem nekoj od vas koje se dvoume oko implatanata u grudima. Ja sam svoje ugradila pre 21 godinu, dojila troje dece sa njima i sada je vreme da ih promenim", napisala je Lana.

Lana-Klingor-Mihic.jpeg
Printskrin, Instagram/lanatheklingor 

(Yumama)