Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SILIKONSKE BRADAVICE POMAŽU I VAMA I BEBI: Evo kada je pravi trenutak za njih, kako se održavaju i koriste (VIDEO)

Silikonske bradavice mogu biti od velike pomoći, evo u kojim situacijama.

 Silikonske bradavice Izvor: Shutterstock

Silikonske bradavice ponekad su zaista nezamenljive prilikom dojenja, ali ne treba ih koristiti po svaku cenu i ako za njih nema potrebe.

Ukoliko se dojenje nesmetano odvija bez njih, nema potrebe da ih koristite već dopustite svojoj bebi da uživa u prirodi i posebnom dodiru sa vašim bradavicama.

Silikonske bradavice su veštačke bradavice koje se stavljaju na majčine grudi prilikom dojenja, ali samo u nekim situacijama:

- Mastitis

Ovog puta upotreba silikonskih bradavica je opravdana jer može pomoći bebi da izvuče više mleka, pa i mami da se grudi oslobode upale.

Možda će vas zanimati

- Ragade

To su bolne rane na dojkama nastale usled nepravilnog položaja bebe i hvata tokom dojenja. Kod žene koja ima ove povrede, potpuno je opravdano korišćenje silikonskih bradavica dok rane ne zacele.

- Ravne i uvučene bradavice

U ovoj situaciji, silikonske bradavice pomoći će da se mamine prirodne bradavice izvuku i da beba može nesmetano da sisa.

- Prevremeno rođene bebe

Ove bebe obično se rađaju sitnije i sa manjom snagom, pa je njima potrebna pomoć prilikom dojenja. Silikonske bradavice mogu im pomoći da bolje izvuku mleko iz dojki.

 Dojenje bebe
Dojenje bebe
Izvor: Shutterstock

- Kraća resica kod beba

Ukoliko je beba rođena sa kraćom resicom, to može da pravi probleme prilikom dojenja. Ona ne može dobro da obuhvati bradavicu i da sisa, pa im je veštačka bradavica od velike pomoći.

- Prelazak sa flašice na dojku

Ukoliko su se desile neke komplikacije na porođaju pa je beba više puta nahranjena na flašicu, moguće je da neće želeti da prihvati dojku. Kako bi pomogli da pređe sa flašice na dojku, mogu se iskoristiti silikonske bradavice.

Održavanje silikonskih bradavica:

Ono što je bitno jeste da posle svake upotrebe silikonske bradavice operete toplom vodom i sapunom, zatim isperete hladnom vodom a onda ostavite da se ocede ili utapkate ubrusom i nakon toga ih složite u njihovu kutiju.

Pogledajte kako se pravilno postavljaju silikonske bradavice:

Pogledajte

00:29
Kako postaviti silikonske bradavice
Izvor: TikTok/haakaanz
Izvor: TikTok/haakaanz

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica