Ana Franciska, trudnica u šestom mesecu dobila je posao, a svoju priču odlučila je da podeli sa svetom.

"Trudna sam i zaposlila sam se. Iako ovo deluje nezamislivo, zaposliti trudnicu još uvek zvuči nemoguće", napisala je Ana.

Ona je otkrila i da joj je užasno neprijatno da na razgovoru za posao kaže da je trudna, uprkos činjenici da ima radno iskustvo u ljudskim resursima, i da zna da je diskriminacija trudnica tokom procesa zapošljavanja nedozvoljena.

"Više puta mi je rečeno da sakrijem da sam trudna dok ne potpišem ugovor. Odlučila sam da neću praviti kompromise i da ću da kažem istinu, da sam u šestom mesecu trudnoće. Želim da budem uzor svojoj ćerki i da radim za firmu koja ceni i osnažuje zaposlene majke koje žongliraju sa svoje male dece", objasnila je.

Ne smao da je dobila posao, ova srećna žena dobila je i porodiljsko odsustvo, što mnoge firme ne dozvoljavaju sve dok niste određeno vreme zaposleni kod njih.

Srećna trudnica
Shutterstock Srećna trudnica

Mnoge majke oduševile su se Aninom pričom, i dodale svoje iskustvo koja su dosta drugačija.

"Toliko sam srećna što se menjaju stvari za mlade žene. Pre 21 godinu nisam htela da kažem šefu da sam trudna četvrti put. Kada sam se konačno ohrabrila, rekao mi je da nemam vremena za posao uz četvoro dece. Bila sam slomljena", prisetila se jedna žena.

"Moja supruga je odbijena od mnogih preduzeća nakon što je ostala trudna", dodao je muškarac.

Međutim, da nije sve crno pokazuje i žena koja je imala iskustvo slično Aninom.

"Divna priča. I ja sam tek počela da radim u novoj firmi kada sam saznala da sam trudna. Takođe sam odlučila da budem iskrena. Bila sam nervozna, ali njih odgovor me iznenadio. Bili su vrlo pozitivni i podržavali me, nisu ni trepnuli, a već su me pitali koliko mogu da mi pomognu. Na osnovu toga sam znala da je ovo preduzeće pravo za mene, ali i za svaku ženu koja želi da se ostvari kao majka", rekla je žena.

(Yumama)