Ovo pitanje je zaintrigiralo javnost, i nije dugo trebalo da se razviju različite priče i teorije o ovom srećnom događaju. Jedno og glavnih pitanje je bilo, ko je otac deteta?

Marija je morala da prođe vrlo rigoroznu proceduru vezanu za surogat majčinstvo, ne bi li uspela da dobije dete u Americi. Marija je oca deteta mogla da izabere tek kada je dobila sve potrebne dozvole i pošto su njene jajne ćelije izvađene. Cela procedura, od početka do trenutka kada je dobila sina, trajala je oko dve godine.

Marija Serifovic beba.
Instagram/Printscreen/serifovic 

Kako se spekuliše, pevačicina jajna ćelija je oplođena spermom donora, koga je izabrala u jednoj od mnogobrojnih banki u Americi. Procedura omogućava potencijalnim majkama, da biraju oca svog deteta prema njegovim fizičkim karakteristikama, kao što su visina, težina, boja kose, očiju, zdravstveno stanje.

Banke dobijaju donacije od donora, koji prolaze više nego rigorozne kontrole a korisnici donacija, potpisuju ugovor o peverljivosti, koji onemogućava deljenje bilo kakvih informacija. Ostavlja se najčešće mogućnost da dete rođeno na ovaj način, sazna informacije o svom ocu, kada odraste i ako to želi.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Marija Šerifović se prvi put obratila kako je postala majka Instagram/serifovic