Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promene u firmi za vreme trudničkog bolovanja

Radim u firmi koja je registrovana kao DOO. Primljena sam na neodređeno. Na trudničko bolovanje sam otišla 25.04.2012. zbog zdravstvenih problema. Maloprodajni objekat je poslovao i u Valjevu gde sam i radila kada sam otišla na ...

Pre 7 dana sam pokušala da stupim u kontakt sa obračunskom službom da pitam šta je sa platama i da li ću dobiti nekakav aneks ugovora da prelazim sad za Beograd (aneks ugovora da se prebacujem iz Valjeva za Čačak imam) bio je neuspešan. Proverila sam u penzionom i tamo su mi rekli da sam još uvek prijavljena i da se još vodim kao zaposlena u Čačku.

Kako ja, kao porodilja, da zaštitim sebe i da ostvarim pravo na zaradu koja mi pripada? Da li postoji još neki način da mi poslodavac, ako ga uopšte pronađem, isplati zaradu (iako mu se moja plata refundira)? Postoji li mogućnost da država njemu uplati moju zaradu na nekakav račun koji se otvara posebno pa da on taj novac vrati državi ako je poslodavac možda u blokadi pa se sve ovo zbog toga dešava?
Unapred zahvalna.

Sandra

O: Poštovana,


Kada je reč o Vašem radnopravnom statusu, on je definisan ugovorom o radu i aneksom koji ste potpisali. Dakle, Vi se vodite kao zaposlena u organizacionoj jedinici poslodavca u Čačku. Obzirom da niste dobili aneks ugovora o radu vezan za prelazak za Beograd, pravno gledano ta situacija je jasna.


Kada je reč o neisplaćenim zaradama, iz Vašeg pisma nije jasno da li ste prilikom provere u PIO fondu utvrdili da poslodavac redovno uplaćuje Vaše doprinose, ili ne? Zarada i naknada zarade Vam nisu isplaćivane od septembra meseca, što obuhvata i period pre početka korišćenja porodiljskog odsustva i to je nesporno kršenje Vaših prava.


Sudbina Vašeg poslodavca je nejasna, a od toga zavisi i način zaštite Vaših prava. Ukoliko poslodavac obavlja svoju delatnost normalno, možete se obratiti inspekciji rada. Ukoliko je kod poslodavca otvoren postupak stečaja, postoje posebni propisi na osnovu kojih možete ostvariti pravo na neisplaćene zarade i doprinose.


Posebna je situacija ako je poslodavac prestao sa radom (npr. usled likvidacije preduzeća). Nakon prestanka rada poslodavca, Vi nećete više biti u radnom odnosu i ne možete ostvarivati prava iz radnog odnosa pa ni pravo na naknadu zarade za vreme privremene sprečenosti za rad u toku porodiljskog odsustva i  odsustva radi nege deteta. Međutim, možete se prijaviti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa i ostvarivati pravo na naknadu zarade i uplatu doprinosa za socijalno osiguranje po osnovu nezaposlenosti. Dužina trajanja ovog prava zavisi od Vašeg dosadašnjeg staža osiguranja, a minimum za ostvarivanje je 12 meseci staža osiguranja neprekidno, ili 12 meseci staža osiguranja sa prekidima u poslednjih 18 kalendarskih meseci. Ukoliko se porođaj dogodi za vreme korišćenja ovog prava, ono će biti produženo i za vreme trajanja porodiljskog odsustva i odsustva radi nege deteta (član 73. Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti). Obzirom da ste se Vi već porodili, izvesno ćete dobijati naknadu zarade za sve vreme trajanja porodiljskog odsustva i odsustva radi nege deteta.


Dakle, ono što možete da uradite jeste da preko Agencije za privredne registre proverite da li poslodavac obavlja svoju delatnost normalno i da li se nalazi u stečaju. Na osnovu toga će se dalje definisati Vaši dalji koraci.

Doc. dr Mario Reljanović

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica