Amerikanka iz savezne države Ohajo prvi put je postala mama prirodnim putem u svojoj 24 godini. Od tada je čeznula da svom sinu Druu odari brata ili sestru, ali su medicinske prognoze bile veoma pesimistične – otkriveno je da su verovatnoće da će se Kerolin ponovo ostvariti u ulozi majke veoma male.

Sledećih dvadeset godina svog života ova mama posvetila je borbi za brojnu porodicu. Uprkos velikom broju tretmana kojima se podvrgavala, stimulacijama jajnika i intrauterinim inseminacijama, njoj jednostavno nije polazilo za rukom da ispuni sebi i svojoj porodici ovu želju s lakoćom s kojom je to uspevalo drugima. Štaviše, nemali broj puta bi ona uspevala da začne, ali je svaki put vrlo brzo dolazilo do spontantih pobačaja.

Kerolin je uspela još jedna vantelesna oplodnja, ali je utvrđeno da joj je greškom implantiran tuđi embrion. Kako je već zatrudnela, pristala je da iznese trudnoću do kraja i preda dete biološkim roditeljima.

Iz tog razloga, Kerolin je bila primorana da se obraća surogat-majkama i da se podvrgava vantelesnim oplodnjama. Zahvaljujući tome, ona je dobila još četvoro dece – Izabelu i Regan je na svet donela surogat-majka, a Rajan i Meri Kejt su rođeni zahvaljujući jednim od retkih uspelih procesa VTO.

Budući da je njen put ka majčinstvu svaki put bio trnovit, Kerolin nije ni pomišljala da će postojati mogućnost da ponovo začne prirodnim putem, naročito ne u 45. godini. Ipak, to se dogodilo.

Kerolin Savadž i njen suprug Šon nedavno su saznali da će po šesti put postati roditelji, a priznaju da ih je ova vest iznenadila pre svega jer oni nezaštićene odnose imaju više od od 20 godina i ovo im se događa tek drugi put. Ponosna trudnica je, odmah po saznanju da je u drugom stanju, istražila kako teku trudnoće u 45. godini.

„Neki od sajtova pišu da se spontani pobačaji kod žena kojih godina dešavaju u 90 odsto slučajeva“, bila je pesimistična Kerolin. „Ovo verovatno neće potrajati.“

Srećom, svi lekarski nalazi do sada su normalni, a budući roditelji su saznali da čekaju zdravog dečaka.

„Ostavila sam iza sebe morbidno stanje čekanja pobačaja i ušla u srećnije i samopouzdanije“, kaže Kerolin.