Svi možemo da razumemo koliko su trudnoće teške, a većina nas zna da nije neuobičajeno da žene počnu da žude za određenom hranom. Želje mogu da variraju od čudnih kombinacija hrane kao što su kornišoni i džem do jednostavnog uživanja u nezdravoj hrani. Jedna buduća majka je rekla da je njen muž kritikovao njenu žudnju i pokušavao da „kontroliše” šta jede.

Žena je u objavi na Redditu podelila da je njen muž oduvek bio „fanatičan po pitanju svog zdravlja“, dok je ona „daleko manje rigidna“ u pogledu toga šta jede u toku dana. Sada kada je trudna, još je manje stroga u ishrani i prepušta se svojim željama - uključujući povremene odlaske u Mekdonalds na ručak.

Ali nakon što je njen muž saznao za njene navike, kritikovao ju je što se ne hrani zdravo zbog njihovog deteta. Napisala je: “Trudna sam 20 nedelja – do sada je sve išlo glatko. Sve naše kontrole i testovi su bili u redu. Dobila sam tačno onoliko kilograma koliko mi je preporučio moj lekar.”

"Moj muž je fanatičan po pitanju svog zdravlja i strogog rasporeda pripremljenih zdravih obroka i treninga. Pre ove trudnoće, a i sada sam daleko manje isključiva oko toga šta jedem. Nikada nisam imala prekomernu ili premalu telesnu težinu, uzimam vitamine, jedem puno voća i povrća i aktivna sam... međutim, u poređenju sa njim, mnogo više uživam u slatkim ili prženim grickalicama, a moja ishrana je daleko nestalnija.

Kritikovao je kako se hranim pre nego što sam zatrudnela, a sa trudnoćom je sve postalo još gore. Pre neki dan je u mom autu pronašao račun za pomfrit iz Mekdonaldsa i poslao mi ovu poruku dok sam bila na poslu: „Stvarno bih voleo da uzimaš više u obzir zdravu ishranu sada kada je u pitanju ono čime hraniš i našu bebu. Ako je to pomfrit za ručak posle kolača za doručak, nemam osećaj kao da ti je zaista stalo.“

Buduća mama je rekla da ne želi da njen muž „kontroliše” njen izbor hrane, posebno ne tokom trudnoće kada se „već suočava sa toliko promena u telu i promenama raspoloženja”.

Ona je dodala: "Da sam gojazna ili neuhranjena, razumela bih. Naravno, mogla bih da jedem zdravije, ali način na koji se on hrani nije nešto čemu ja težim. Takođe sam odrasla u krugu članova porodice sa destruktivnim poremećajima u ishrani, i ne, ne želim agresivne stavove o hrani oko sebe ili naše buduće ćerke."

Komentatori posta su pozvali ženu da razgovara sa svojim mužem o njegovom ponašanju. Mnogi su se složili da njen muž nema pravo da kontroliše šta ona jede, a drugi su rekli da bi razgovor s njim o njegovom ponašanju mogao da ga zaustavi pre nego što ode predaleko.

Jedna osoba je rekla: "Mislim da već znate odgovor i samo tražite potvrdu. Vaš muž nema pravo da kontroliše ono što jedete."

Druga je dodala: “Mislim da ona treba da razgovara sa njim sada, verovatno sa bračnim savetnikom o tome kako će hraniti to dete i razgovarati o hrani pred detetom pre nego što mu izazovu poremećaje u ishrani.”

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Majka irskih trojki TikTok/taelynmacdonald