Doručak je vrlo važan ukoliko ste trudni. Ako ga preskočite, zamislite to kao da ste preskočili prvi jutarnji podoj svoje bebe. Isto je jer ona čeka vaš doručak kao prvi obrok u stomaku. Zbog toga je važno i šta birate kao hranu za početak dana.

Najbolji izbor za početak dana su voće i povrće, pa kada ustanete možete sebi iseckati neku salatu i sa pojesti je. To će vam odlično odgovarati i ako imate mučnine.

Drugi izbor može da vam bude hleb ili pahuljice sa celovitim zrnom žitarica jer će vama i vašoj bebi dati neophodnu energiju, vitamine i minerala. Ono što treba da zapamtite jeste i da nije svaki hleb dobar, izbegavajte hleb i peciva od belog brašna.

Jaja su takođe odličan izbor jer su bogati gvožđem i proteinima, ali i drugim hranljivim sastojcima. Možete jesti pržena jaja 'na oko', omlet u koji možete dodati povrće, pečurke, sir... Ili tvrdo kuvano jaje, ali vodite računa da koji god izbor napravite ne jedete rovita ili nedovoljno pržena jaja.

Trudnica, trudna, hrana
Shutterstock Trudnica sprema jaja za doručak

Uz doručak je odličan izbor da popijete šolju mleka ili jogurta, a ako ste ljubitelji slatkog, voćnog jogurta onda je najbolje da ga spremite sami sa voćem po izboru. Sokovi su takođe super, ali samo ako ih pravite sami. Kupovni sokovi imaju dosta šećera i treba ih izbegavati.

(Yumama)