Tokom jeseni, dečjim stomacima najviše prijaju topli i čorbasti obroci. Zato su potaži odlična stvar za porodični obrok. Kako je vreme bundeve, predlažemo da napravite ukusni potaž, koji ćete obožavati i vi i vaša deca.

Potrebno je:

  • 300 g seckane bundeve
  • 3 šargarepe
  • 2 krompira
  • 2 luka
  • so, biber, bosiljak, beli luk
  • peršun

Priprema:

Iseckanu bundevu, šargarepu, luk, krompir stavite u šerpu i kuvajte nekih 20-25 minuta. Kada se povrće skuva, a to ćete primetiti po krompiru, štapnim mikserom ispasirajte povrće kako biste dobili gustu masu. Ako je previše gusto, dadajte malo vode u kojoj se kuvalo povrće. Dodajte začine.

Za kremastiji ukus možete dodati malo maslaca ili pavlake.

izvor: yumama