- Jelkice od lisnatog testa se spremaju lako, a ukusne su.
- U pripremi mogu da vam pomognu i deca.
Ako pripremate praznično druženje za porodicu i goste, a u potrazi ste za idejama za predjela koja izgledaju dekorativno, a ne zahtevaju puno sastojaka, recept s Jutjub kanala Food Wishes je idealan za vas.
Potrebna su vam samo četiri sastojaka, a ovu jestivu i predivnu jelkicu možete i da ponesete sa sobom ako idete u goste. Takođe, sastojke možete i sami da kombinujete po želji, a u pripremi vam mogu pomoći i deca.
Sastojci:
Pakovanje lisnatog testa
- 100 g pesto sosa (može i neki drugi sos, npr. od paradajza ili kombinacija)
- 100 g tvrdog sira
- 2 kašike brašna
Priprema:
Razvucite lisnato testo i pospite ga brašnom da se ne bi lepilo. Isecite ga tako da dobijete tri velika trougla, a detaljna uputstva pogledajte u videu:
Prvi trogao stavite na pleh, premažite pesto sosom, pa odozgo narendajte sir. Preko njega stavite drugi trogao, malo pritisnite kako bi se ivice prvog i drugog sloja testa spojile, zatim zarežite i zavrnite krajeve tako da dobijete grane jelke.
Zagrejte rernu na 220 stupeni i pecite dok ne porumene, 30 do 35 minuta.
U foto-galeriji pogledajte i najlepše citate iz "Malog princa":
BONUS VIDEO:
Izvor: story.hr/YuMama