Neobična, i za mnoge ukusnija, verzija potaža od graška!
Potrebno je:
- 500g graška
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- malo ulja, soli i bibera i soka od limuna (po želji)
- 100g dimljene slanine
Priprema
Sitno iseckan luk izdinstati na ulju pa dodati i iseckan beli luk, sve još malo propržiti.
Dodati očišćen svež ili smrznut grašak
Sve malo propržiti, pa naliti vodom (da ogrezne) i kuvati oko 20 minuta.
Skuvan grašak izmiksati u blenderu i začiniti po ukusu.
Slaninicu iseckati i kratko propržiti.
U tanjir sipati potaž, i preko dodati proprženu slaninu.
Prijatno!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna