Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škola - obaveza roditelja ili deteta? Pedagog Nevena Toskić o obrazovanju (VIDEO)

Da li detetu treba da radimo domaći zadatak? Da li su današnji roditelji previše uključeni u školovanje? Zašto je važna samostalnost deteta? Koja je uloga roditelja u vaspitanju? Pred vama je jedanaesta epizoda Yumaminog serijala ...

  Izvor: Foto: Yumama

Školovanje danas je poprimilo malo drugačije obličje nego što je to nekada bilo. Čini se da su rodietelji malo više uključeni u obaveze svoje dece, znaju kada se koji domaći zadatak radi (neretko ih i sami pišu), upoznati su sa svim mogućim dešavanjima i preuzimaju dosta detetovih poslova na sebe. Postavlja se pitanje da li je to dobro za dete?

Vrlo često, i sami roditelji su zbunjeni time koliko i kada treba da se uključe, kada pomaganje detetu prelazi granicu i postaje odmaganje i šta zapravo oni treba da rade.

Koja je uloga roditelja u školovanju? Kako roditelj može da pomogne detetu? Da li detetu treba da radimo domaći zadatak? Da li su današnji roditelji previše uključeni u školovanje? Zašto je važna samostalnost deteta? Da li odmažemo detetu ako se previše uključimo u školovanje? 

Tema je vrlo ozbiljna, a pitanja je mnogo. Školski pedagog i stručna saradnica portala Yumama Nevena Toskić odgovorila na mnoga pitanja koja se tiču vrlo važne teme. Čija je škola obaveza - roditelja ili deteta? 

Pogledajte u videu.

Da li detetu treba da radimo domaći zadatak? Da li su današnji roditelji previše uključeni u školovanje? Zašto je važna samostalnost deteta? Koja je uloga roditelja u vaspitanju? Pred vama je jedanaesta epizoda Yumaminog serijala Guglali ste! Pitali ste - mi donosimo odgovore!
Izvor: YouTube

Pogledajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica