Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logopedska radionica: Vežbe za finu motoriku i razvijanje koncentracije kod dece

Aktivnosti koje vam predstavljamo su korisne za usvajanje i imenovanje oblika i boja, uočavanje deo/celina, vizuelno pretraživanje, vizuelnu percepciju, finu motoriku, usmeravanje i održavanje pažnje, prebrojavanje, usvajanje pojma ...

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

Za prvu aktivnost vam je potreban veliki papir na kome ćete nacrtati pet vazni u kojima će biti po četiri cveta čija sredina ima određeni oblik. U jednoj vazni neka bude jedan oblik sa četiri cveta različite boje. Papire u boji isecite u različitim oblicima koji se uklapaju sa sredinom cveta. Dete ima zadatak da uzme jedan po jedan oblik i stavi na odgovarajuće mesto. 

Povezane vesti

Za drugu aktivnost vam je, takođe, potreban veliki papir. Na velikom papiru nacrtajte nekoliko cvetova  čija je sredina različitog oblika. Zatim nacrtajte pčelice u oblicima koji odgovaraju oblicima na cvetovima (npr.  cvetu na kome je trougao potrebna je pčelica u obliku trougla). Detetov zadatak je da poređa pčelice na odgovarajuće cvetove. Pre nego što stavi pčelicu na odgovarajući cvet, dete treba da izimitira u vazduhu pčelicin let u obliku u kom je ona. 

Obe aktivnosti su, pored zabave, veoma korisne. 

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica