Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logopedska sveska: Kako da dete savlada analizu i sintezu glasova u rečima

Predstavljamo vam stranice logopedske sveske logopeda dr Nataše Čabarkape pomoću kojih dete može da savlada analizu i sintezu glasova.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pre upisa u školu dete treba da savlada analizu i sintezu glasova, pa je zbog toga pravo vreme da proverite da li je vaše dete spremno i da mu pomognete da postigne što bolje rezultate. Nesavladana analiza i sinteza glasova u rečima utiče na lošiji uspeh pisanja, pisanja diktata, čitanje, pamćenje kao i na sveukupno učenje i uspeh u školi.

Predstavljamo vam stranice logopedske sveske na kojima je rađena analiza i sinteza glasova (slova) u rečima. 

Povezane vesti

Nacrtajte u svesci ili odštampajte i zalepite pojmove u svesku, a na nalepnicama napišite slova. Od deteta tražite da vam kaže koje slovo je po redu, a zatim da zalepi ispod pojma. 

Napišite reči u svesci, a zatim od deteta tražite da jednom bojom oboji reči gde se određeno slovo nalazi na početku reči, drugom bojom da oboji reči gde se određeno slovo nalazi u sredini reči, a trećom bojom da oboji reči gde se određeno slovo nalazi na kraju reči. 

Povezane vesti

Na vrhu stranice napišite brojeve 3, 4 i 5, a zatim napišite reči koje imaju napisani broj slova. Od deteta tražite da spoji odgovarajuću reč sa određenim slovom. 

U galeriji pogledajte primer kako to treba da izgleda:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica