Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabavna i korisna za razvoj mališana - uskršnja logopedska radionica (FOTO)

Pogledajte kako da pomoću različitih senzornih materijala, zajedno sa mališanima napravite fenomenalna uskršnja jaja.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Neka ove godine pripreme za uskršnje praznike budu i zabavne i korisne za dečiji razvoj. Izaberite različit kreativni i edukativni materijal kako bi podstakli kako govorno-jezički, tako i psihomotorni i socioemocionalni razvoj. 

Za ove aktivnosti su vam potrebni papiri u boji, tempere, bojice, flomasteri, lepak, makaze, drvena jaja, jaja od stiropora, različiti senzorni materijali (aluminijumska folija, peruške, perlice, mekane, čupave loptice i sl.). 

Povezane vesti

Za aktivnost koja je korisna za vežbe oralne praksije su vam potrebna drvena jaja, tempere i flomasteri. Obojite jaja različitim bojama, a zatim nacrtajte različite pokrete usana i jezika. Detetov zadatak je da uzima jedno po jedno jaje i imitira nactrane pokrete. 

  Foto: Logopedsko edukativni centar Čabarkapa

Za aktivnost koja je korisna za stimulaciju senzomotorike su vam potrebna jaja, lepak i različiti materijali. Dete četkicom treba da nanese lepak na jaje, a zatim lepi materijale koje ste pripremili (jedan materijal na jedno jaje). Kada se jaja osuše, detetu postavite zadatak da zatvori oči, a zatim da uzima jedno po jedno jaje i opisuje šta dodiruje. 

Za aktivnost koja je korisna za izražavanje i prepoznavanje emocija su vam, takođe, potrebna jaja, tepmere i flomasteri. Zajedno sa detetom obojite jaja, a zatim flomasterom nacrtajte izraz lica koji predstavlja određenu emociju (sreću, tugu, ljutnju i sl.). Detetu dajte zadatak da uzme jaje i prepozna o kojoj emociji se radi, a zatim da vam ispriča kada se ono osećalo tako i da opiše situaciju. 

Povezane vesti

  Foto: Logopedsko edukativni centar Čabarkapa

Prepustite se mašti i uživajte u čarima prazničnog raspoloženja!

Kako radionica može da izgleda, ali i još originalnih ideja za ukrašavanje jaja potražite u galeriji:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica