Medicinska sestra i mama koja na Instagramu @tinyheartseducation deli često savete za bezbednost dece, nedavno je objavila snimak na kojem se dete guši cuclom. U narednoj objavi istakla je da je i pri kupovini cucle važno da obratimo pažnju na njen kvalitet i bezbednost kako bismo maksimalno smanjili rizik od gušenja.

Kako je navela, cucla provodi nekoliko sati u danu u ustima vaše bebe, postarajte se da ona bude potpuno bezbedna. Zašto postoje rupice na cucli? One nisu tu bez razloga, već imaju važnu funkciju. One dozvoljavaju vazduhu da prolazi ukoliko dete slučajno počne da guta cuclu. Obod ili prsten oko cucle mora da sadrži najmanje dve ovakve rupe, a one moraju da budu široke 4mm u prečniku.

Medicinska sestra napominje da je važno da cucla ima ručicu koju roditelji mogli što lakše da izvuku cuclu iz usta ako se dete davi. Takođe, taj prsten treba da bude pričvršćen za cuclu, da ne otpada i da se ne lomi lako.

Na samoj cucli ne treba da bude rupica jer bakterije mogu da uđu i postoji rizik od infekcije. Dužina dela cucle koji se ubacuje u usta treba da bude ne manja od 35 mm kako se dete ne bi zagrcnulo.

Takođe, medicinska sestra je istakla da je važno da veličina cucle bude odgovarajuća, kao i da na cuclama nema lepljivih nalepnica. Važno je da "duda" nema oštre ivice.

BONUS VIDEO:

Ženi na porođaju oči postale krvave TikTok/reynaybella

(Yumama/T.A.S.)