Mama Kristina našla se u vrlo opasnoj situaciji prilikom hranjenja deteta, a samo brzom reakcijom uspela je da ga spasi od gušenja. Svojoj devetomesečnoj bebi poslužila je tanko narezanu jabuku, voće koje mala deca svakodnevno jedu. Baš zbog toga što se često koristi, odlučila je da podeli svoju priču i sa ostalim majkama.

"Sledimo metodu 'beba vođa dohrane' pa kašljucanje prilikom hranjenja može biti normalno. Uvek sam u tim situacijama mirna i ne paničim, ali ovog puta sam shvatila da je nešto ozbiljnije. Moja bebe je tiho zaplakala i počela je da maše rukicama i da se hvata za grlo", ispričala je mama.

Dete, voće, jabuka
Shutterstock Dete jede jabuku

Kristina je detetu skinula portiklu, stavila ga u krilo licem prema dole i par puta ga snažno udarila po leđima. Komad jabuke je izleteo iz njegovih usta.

"Nisam znala da su jabuke među hranom za koju postoji uobičajena opasnost od gušenja. Roditelji mogu da greše, a na nama je da učimo od njih. Bebe i mala deca neprestano istražuju i stavljaju stvari u usta, a posao roditelja je da ih zaštite. Kada ste u nedoumici, uvek verujte svom instiktu i reagujte", napomenula je mama Kristina i posavetovala roditelje da uvek budu uz svoju decu kod jedu i da nauče kako da pruže prvu pomoć.

Pogledajte snimak pružanja prve pomoći koji vam može pomoći:

(Yumama)