Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IVANA JE SVOJOJ BEBI ZA 7 DANA IZBACILA NOĆNO HRANJENJE: Ovo je njena taktika, jednostavna je, a provereno deluje!

Autor Radmila Ilić

Pogledajte kada je vreme za izbacivanje noćnog hranjenje bebama, ali i kako da to učinite.

 Mleko, beba Izvor: Shutterstock

Kada vaša beba napuni 6 ili 7 meseci, a još uvek se budi zbog noćnog hranjenja, trebalo bi da razmislite da li je zaista gladna ili je u pitanju navika.

Pre navršenih 6 meseci očekivano je da je bebi potrebno mleko i noću, ali kada već pređe na čvrstu hranu, u većini slučajeva joj noćno mleko više nije potrebno.

"Bebe ovog uzrasta se mogu buditi iz više razloga. To može biti anksioznost odvajanja, određene promene u razvoju, izbijanje zuba ili jednostavno glad", kažu stručnjaci.

Možda će vas zanimati

Ako ste prilično sigurni da vaša beba nije gladna, možete pokušati o pružanju udobnosti na druge načine:

- nudite šolju mleka umesto flašice ili dojke
- postepeno zamenite mleko sa vodom
- Nenudite ništa, samo ih mazite i tiho pevajte

Kako je mama Ivana rešila noćno hranjenje?

Mama Ivana odlučila je da nam otkrije tajnu kako je ona uspela da se reši noćnog hranjenja bebe.

"Ja nisam najbolji primer jer mi je prvo dete i uvek sam se brinula samo da moja beba ne bude gladna. Međutim, kako su se njena noćna buđenja i hranjenje odužili do 10. meseca, shvatila sam da je stvarno previše. To joj je već prešlo u naviku, a i ja sam na prvi njenj šuš skakala, i sama sam kriva", rekla nam je Ivana a onda otkrila kako je ona uspela da iskuljuči mleko jednostavnom tehnikom:

"U noći kada sam odlučila da više ne želim da je hranim noću jer znam da joj nije potrebno, znala sam i da to neću učiniti odjednom, da moram postupno. Moja ćerka je pila 120 ml mleka, a onda sam joj za 2 dana smanjila na 90 ml. Popila je, nije tražila više. Dva dana posle toga smanjila sam joj na 60 ml, isto se nije bunilai zaspala je. Dva dana nakon toga napravila sam joj 30 ml, prvi dan je popila sve i zaspala, a drugi dan je povukla samo 10 ml i zaspala. Naredne noći se nije budila, i ova taktika mi se pokazala kao odlična za izbacivanje noćnog hranjenja."

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica