Neke žene kada vide dve crte na testu za trudnoću skaču od sreće, a nekima ipak zastane dah, pogotovo ako su slučajno zatrudnele.

Predstavljamo vam činjenice o začeću koje znaju samo mame koje su neplanirano ostale trudne:

1. Možeš ostati trudna i dok dojiš

Iako vlada mišljenje da žene ne mogu ostati trudne sve dok doje, to je mit. Žena može ostati trudna već tri nedelje posle porođaja, bez obzira na to da li doji i da li je dobila menstruaciju.

2. "Prekinut snošaj" nije sigurna metoda

Najpoznatija i najčešća metoda kontracepcije koju koristi većina parova je "prekinut snošaj". Ali ako ne želite da ostanete trudni, nemojte se uzdati u ovaj vid zaštite jer jednostavno, nije siguran.

3. Važno je piti kontraceptivne pilule svaki dan

Ako još niste spremni da ostanete trudni, ne zaboravljajte da popijete pilule svaki dan u isto vreme.

Pilule za kontracepciju
Shutterstock Pilule za kontracepciju

4. Polni odnosi pod uticajem alkohola

Ljudi pod dejstvom alkohola mogu izgubiti kontrolu, pa često mogu postupiti drugačije i zanemariti zaštitu u odnosima. Vodite računa!

5. "Suvi odnos" preko donjeg veša

Ovo se čini neverovatno, ali prema istraživanju australijskog centra za porodicu, možete ostati trudni i na ovaj način. Istraživanje pokazuje da sperma može proći i kroz donje rublje.

6. Vazektomija nije potpuno sigurna

Čak iako je vaš partner imao vazektomiju, postoji mogućnost začeća. Može se dogoditi da postupak nije uspeo ili da se rekanalizuje spontano pa je i dalje očuvana plodnost.

7. Plodni dani

Ova metoda nije potpuno pouzdana jer istina je da žena može ostati trudna tokom celog meseca, čak i za vreme menstrualnog ciklusa.

(Yumama)