Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

12. 2016. - Zaposlena mama: Mogu li da dobijem otkaz ako je poslodavac pokrenuo postupak likvidacije preduzeća?

Na porodiljskom bolovanju sam počev od marta 2016. Poslodavac je pokrenuo postupak likvidacije preduzeća. Mogu li i ja da dobijem otkaz? Molim da mi odgovorite šta se dešava sa mojim primanjima. Da li imam pravo na nadoknadu sa ...

Poštovana Bojana, 

neophodno je da znate da likvidacija predstavlja oblik prestanka privrednog društva koja se sprovodi kada privredno društvo ima dovoljno finansijskih sredstava za pokriće svih svojih obaveza. 

Po okončanju postupka likvidacije, likvidacioni upravnik obaveštava banku o tome i dostavlja rešenje Agencije za privredne registre o brisanju privrednog društva iz Registra, nakog čega banka gasi račun.

Da biste ostvarili Vaša prava za slučaj nezaposlenosti neophodno je da se u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa javite nacionalnoj službi za zapošljavanje. 

U zavisnosti od dužine Vašeg neprekidnog obaveznog osiguranja zavisi i Vaše pravo na novčanu naknadu. Da biste istu ostvarili neohodno je da ste bili u neprekidnom obavezno sigurani najmanje  12 meseci neprekidno, ili 18 poslednjih meseci sa prekidima.  

Neprekidnim osiguranjem smatra se i prekid osiguranja kraći od 30 dana.

Bojana Bogojević 

Diplomirani pravnik – sa položenim pravosudnim ispitom 

Specijalista za pravne aspekte korporativnog upravljanja

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica