Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz iskustva buduće majke: 8 godina teške borbe za potomstvo koja i dalje traje

"Moja priča počinje davne 2008. godine od kada se suprug i ja borimo sa nepolodnošću. Ono što nas i dalje drži je ogromna međusobna ljubav i vera da ćemo ipak uspeti." Buduća mama Mima

 Izvor: Foto: Shutterstock

Kada smo posle godinu dana pokušavanja uočili da se ništa ne dešava, potražili smo pomoć lekara. Usledile su razne analize, testovi itd. Ustanovili su da je i kod mene i supruga sve u redu, ali da je ipak potrebna IVF jer je to jedini način da se otkrije u kakvom su stanju jajne ćelije.

Povezane vesti

Moj suprug i ja smo naivno mislili da ćemo uspeti iz prve. Naravno, doživeli smo neuspeh zbog embriona koji nisu bili sjajnog kvaliteta. Nismo se predavali, mladi smo - idemo dalje (u to vreme imala sam 26 a suprug 29 godina).   

Usledili su sledeći pokušaji, jedan za drugim i tako sve do šestog puta, kada su na kraju lekari digli ruke i rekli nam da je problem u tankoj zoni pelucidi na svim embrionima, koja je veoma važna za održavanje i opstanak embriona do implantacije.

Rekli su nam da nikad takav slučaj nisu imali i da ne znaju kako da ga reše sem da probamo sa jajnom ćelijom donora. Bili smo u šoku! Usledili su sati, dani i meseci istraživanja mog problema, ali nigde nisam našla odgovor (moj slučaj je jedan u milion!).

Bilo mi je veoma teško da prihvatim činjenicu da neću imati dete sa svojim genima, ali ljubav prema suprugu i želja da dobijemo naše dete pomera sve naše granice izdržljivosti, jača je od svega. 

Povezane vesti

Posle nekog vremena, krenuli smo u proces donor IVF i ponovo naivno mislili da ćemo uspeti iz prvog puta.

Nažalost, ni prvi, ni drugi, a ni treći put (kada sam posle ukupno osam IVF ostala u drugom stanju, ali u petoj nedelji izgubila plod) nije nam uspelo. Rekli su nam da je to normalno i da je to greška u embrionima, da nije do nas!

Još uvek imamo preostale zamrznute embrione i nadamo se da oni neće biti greška prirode već zdravi i jaki koji će opstati do kraja. 

Preteško je pokrenuti se i nastaviti dalje posle toliko padova. Ponestalo nam je snage i energije, naša vera je poljuljana tokom svih ovih godina, ali ipak postoji mali tračak nade da mogu ostati u drugom stanju i da ću pobediti sve svoje strahove i nastaviti da se borim i dođem do svog željenog i dugo očekivanog deteta.

Buduća mama Mima

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica