Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

09. 2017. - Pitanje zaposlene mame: Da li mogu da prekinem godišnji odmor i produžim porodiljsko odsustvo?

Poslali su mi papir iz firme da potpišem da mi godišnji odmor kreće tačno dana kada mi ističe porodiljsko bolovanje. Potpisala sam. Obzirom da planiram da produžim bolovanje, zanima me da li mi je sada taj potpis prepreka? U tom ...

ODGOVOR 

Poštovana Tijana, 

Iz Vašeg pitanja se ne može zaključiti kako mislite da produžite odsustvo sa rada, odnosno da li mislite da po osnovu privremene sprečenosti za rad ili odsustva sa rada radi posebne nege deteta. 

U slučaju prve situacije: odsustvo sa rada uz naknadu zarade ne računa u dane godišnjeg odmora. (Ovde se misli na porodiljsko odsustvo i odsustvo sa rada radi nege deteta i posebne nege deteta). Ako za vreme trajanja godišnjeg odmora nastupi neki od navedenih slučajeva odsustvovanja, godišnji odmor se prekida za vreme trajanja tog odsustva i može se nastaviti po njegovom isteku, ako su ispunjeni drugi zakonski uslovi.

U slučaju druge situacije: privremena sprečenost za rad u skladu sa propisima o zdravstvenom osiguranju (bolovanje) se ne uračunava u dane godišnjeg odmora, što znači ako se zaposleni u toku trajanja odmora razboli i otvori bolovanje, za vreme trajanja bolovanja ne teče mu godišnji odmor već se prekida. Po završetku bolovanja zaposleni ima pravo da nastavi korišćenje godišnjeg odmora, a o korišćenju bolovanja podnosi odgovarajuće opravdanje lekara (doznaku).

Bojana Bogojević 

Diplomirani pravnik – sa položenim pravosudnim ispitom 

Specijalista za pravne aspekte korporativnog upravljanja

Najnovije

Vesti

Porodica