Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problemi sa duplom naplatom doprinosa za vreme porodiljskog odsustva

Trudnica, preduzetnik, stomatolog, posle 18 meseci razrađivanja ordinacije prima u radni odnos nezaposlenog stomatologa sa licencom. Podnosi zahtev APR za registraciju poslovođe, ali APR odbacuje zahtev obrazlažući ga Mišljenjem ...

Podnosi Zahtev Poreskoj upravi da je od datuma otvaranja bolovanja ne zadužuju doprinosima jer se isti plaćaju preko objedinjene naplate.

U junu dobija Opomenu da nije izmirila doprinose. Reklamacija. 

U julu dobija Rešenja za prinudnu naplatu dospelog duga koji je nastao kao posledica duplog zaduživanja doprinosima što pravdaju da APR nije registovao poslovođu ovlašćenog za zastupanje.

Praktično se vrši dupla naplata doprinosa jer poreska uprava ne prihvata overenu izjavu, a agencija krši zakon odbijajući da registruje poslovođu dajući veću pravnu snagu mišljenju ministarstva. 

Državni organi, a time i država svojim postupcima diskriminišu porodilju, majku, novorođenče,ženu, preduzetnika, stomatologa, poreskog obveznika.

Predata Žalba Poreskoj upravi Kraljevo.


Molim savet, ukoliko je potrebno mogu bilo koji dokumenat da pošaljem e-poštom.


Unapred hvala.


Sretni deka


ODGOVOR 

Poštovani deko, 

ukoliko ste podneli žalbu drugostepenom organu postupak shodno zakonu mora da bude okončan najkasnije u roku od dva meseca od dana predaje žalbe. 

Ukoliko budete nezadovoljni odlukom organa po predatoj žalbi možete protiv konačnog upravnog akta pokrenuti upravni spor. 

Bojana Bogojević, diplomirani pravnik
Saradnik Centra za mame

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica