Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prava trudnica: Trudnoća pred istek ugovora o radu na određeno vreme

Radim u srednjoj školi već 13 meseci na određeno vreme do povratka zaposlene sa porodiljskog odsustva. Ugovor mi ističe za nekih mesec dana, kada se koleginica koju menjam vrati na posao. U međuvremenu sam ostala trudna. Pročitala ...

Unapred hvala. Violeta


ODGOVOR
Poštovana Violeta,


Izmenama i dopunama Zakona o radu Republike Srbije. usklađuje se radno zakonodavstvo Srbije sa Konvencijom 183 Međunarodne organizacije rada.


Izmenama i dopunama Zakona o radu, propisano je da zaposlenom za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta, a koji sa poslodavcem ima sklopljen Ugovor o radu na određeno vreme, rok za koji je zasnovan radni odnos produžava se do isteka korišćenja prava na odsustvo. Dakle, ukoliko je zaposleni zasnovao radni odnos na određeno vreme, a u toku trajanja ovakvog radnog odnosa nastupi neko od navedenih odsustava, radni odnos, odnosno rok na koji je zaključen, se produžava do isteka korišćenja prava na odsustvo.


Pored navedenog, rešenje o otkazu ugovora o radu bilo bi ništavo u slučaju ako bi u momentu donošenja rešenja o otkazu ugovora o radu poslodavcu bilo poznato da je zaposlena trudna, odnosno da zaposleni koristi porodiljsko odsustvo, odsustvo sa rada radi nege deteta ili odsustvo sa rada radi posebne nege deteta, ili ako bi ga zaposleni u roku od 30 dana od prijema otkaza, obavestio o postojanju ovih okolnosti i o tome dostavio potvrdu ovlašćenog lekara ili drugo nadležnog organa.

Bojana Bogojević, diplomirani pravnik

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica