Direktorka bolnice dr Mirjana Bošković objasnila je za „Politiku“  zbog čegaje ovakva prostorija neophodna.

"Ovo je značajna donacija za nas, jer se uz pomoć raznobojnog svetla, raznih efekata i zvuka stimulišu deca na terapiji, a tu su i ljuljaške, tuneli. Trenutno je koriste samo deca koja su hospitalizovana u ovoj ustanovi, a u planu je da i mališani koji dolaze na ambulantne preglede imaju terapije u ovoj sobi", rekla je ona.

Broj pacijenata se u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju poslednjih godina gotovo utrostručio, pre svega iz razloga što majke dolaze s mališanima kako bi stekle pravo da produže porodiljsko bolovanje.

"Oko 90 odsto njih dođe samo zbog bolovanja. Nikog ne smemo da odbijemo, imamo ograničen broj lekara, a nismo adresa za produžavanje porodiljskog bolovanja. To objašnjavamo svakodnevno. Majke dođu i žale nam se da nema ko da im čuva decu, da su u teškoj finansijskoj situaciji, da imaju probleme na poslu i da im je bitno da još ne počnu da rade. A mi možemo da damo predlog za produženje bolovanja samo onima čija deca imaju realan zdravstveni problem. Međutim, roditelji se ljute kada ne damo predlog za produženje bolovanja i govore nam ružne reči. Stalno napominjemo da smo mi zdravstvena, a ne socijalna ustanova", objašnjava dr Bošković.