Program koji se realizuje u saradnji sa Republičkim zavodom za sport i medicinu sporta, obuhvata edukaciju nastavnika i lekara o preventivnom i terapijskom vežbanju. Sprovodiće se prema metodologiji programa Exercise is medicine, Američkog koledža za sportsku medicinu, uz podršku globalne Coca–Cola fondacije.


Projekat će obuhvatiti više gradova u Srbiji, a odvijaće se tri godine u dva segmenta – edukacija nastavnika i lekara o dejstvu i načinu programiranja fizičkog vežbanja i praćenje rezultata implementacije novostečenih znanja.

"U eri drastičnog porasta učestalosti bolesti nekretanja, koje su uzrok svake desete smrti na planeti, moramo se posvetiti fizičkom vežbanju koje je bitno otpočeti u detinjstvu. Veliko nam je zadovoljstvo što je Coca–Cola sistem kompanija koja je prepoznala značaj usvajanja zdravih životnih stilova u najranijem uzrastu i inicirala projekat koji ima za cilj motivisanje i edukaciju onih koji se bave decom najmlađih uzrasta. Usvajanjem principa pravilnog sastavljanja programa vežbanja, individualnim doziranjem i uz nadzor stručnjaka sprovedenim vežbanjem doprinosi se zdravlju populacije, prevenciji oboljevanja, ali i terapiji određenih oboljenja kod dece", izjavila je dr Sanja Mazić, pomoćnik direktora za medicinu sporta.