Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Projekat preventivnog vežbanja za osnovce

Usvajanje zdravih životnih navika i važnost bavljenja sportom cilj je novog projekta koji će u narednom periodu sprovoditi među učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola širom Srbije.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Program koji se realizuje u saradnji sa Republičkim zavodom za sport i medicinu sporta, obuhvata edukaciju nastavnika i lekara o preventivnom i terapijskom vežbanju. Sprovodiće se prema metodologiji programa Exercise is medicine, Američkog koledža za sportsku medicinu, uz podršku globalne Coca–Cola fondacije.


Projekat će obuhvatiti više gradova u Srbiji, a odvijaće se tri godine u dva segmenta – edukacija nastavnika i lekara o dejstvu i načinu programiranja fizičkog vežbanja i praćenje rezultata implementacije novostečenih znanja.

"U eri drastičnog porasta učestalosti bolesti nekretanja, koje su uzrok svake desete smrti na planeti, moramo se posvetiti fizičkom vežbanju koje je bitno otpočeti u detinjstvu. Veliko nam je zadovoljstvo što je Coca–Cola sistem kompanija koja je prepoznala značaj usvajanja zdravih životnih stilova u najranijem uzrastu i inicirala projekat koji ima za cilj motivisanje i edukaciju onih koji se bave decom najmlađih uzrasta. Usvajanjem principa pravilnog sastavljanja programa vežbanja, individualnim doziranjem i uz nadzor stručnjaka sprovedenim vežbanjem doprinosi se zdravlju populacije, prevenciji oboljevanja, ali i terapiji određenih oboljenja kod dece", izjavila je dr Sanja Mazić, pomoćnik direktora za medicinu sporta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica