Majka troje dece rodila je šestorke - par iz Amerike Kortni i Erik Voldrop (35) postali roditelji devetoro dece i ostavrili svoj san da njihova porodica uvek bude velika, radosna i puna dečije graje.

Ovaj srećan par upoznao se u srednjoj školi, a kako su naveli, oduvek su želeli veliku porodicu. Ipak, bili su iznenađeni kada su im lekari rekli da na ultrazvuku vide šest fetusa. Ta vest je donela sreću, ali i strah od komplikacija koje bi mogle nastati u trudnoći.

Svih šest beba je izašlo uplakano, a Kortni i šestorke su dobro, prema objavama prijatelja i porodice na društvenim mrežama. Ovo je olakšanje za par iz Alabame koji je imao dugu istoriju srceparajućih pobačaja nakon što su dobili prvog sina Sejlora 2008. godine.

Zatim su koristili tretmane za plodnost kako bi začeli svoje dečake blizance, Vela i Bridža, koji sada imaju pet godina. Nakon pobačaja njihovog četvrtog deteta u januaru, njihov lekar im je dao nisku dozu lekova za plodnost.

"Bilo je poražavajuće jer mogu tako lako da zatrudnim, a da jednostavno ne mogu da ih zadržim", rekla je Kortni za "People". "Bilo je uznemirujuće, ali već smo to iskusili i znala sam da imam medicinski problem koji je tome doprineo."

Tokom ultrazvuka u junu, tehničari su čuli šest otkucaja srca u stomaku. Ovo je bio i razlog za slavlje i zabrinutost, zbog izuzetno visokog rizika da se šestorke rode prevremeno.

Majke koje nose više fetusa imaju povećan rizik da imaju carskirez i imaju veći rizik od moždanog udara, visokog krvnog pritiska, gestacionog dijabetesa i infekcija urinarnog trakta.

Lekari su objasnili opciju selektivne redukcije, procedure kojom se smanjuje broj fetusa i povećavaju šanse za preživljavanje ostalih. Ali roditelji su to odbili i rekli da će dozvoliti veri da ih vodi.

Kortni je rekla da je par bio uplašen zbog njenog malog tela, ali da je uzbuđen što vidi kako njihova porodica raste. Prema studiji iz 2013. godine, broj višestrukih porođaja trojki ili više zbog lekova za plodnost i injekcionih hormona porastao je sa 36 odsto na 45 odsto od 1998. do 2011. godine. Istovremeno, višestruka porođaja zbog vantelesne oplodnje (IVF) opala je sa 48 odsto na 32 odsto, prenosi Dejli mejl.

U 11 nedelji trudnoće Kortni je na Fejsbuku objavila i rekla da je njen unos kalorija najveća briga jer će morati da konzumira veliku količinu hrane da bi bebe bile zdrave. "Molite se da mi apetit omogući da jedem kao što nikada ranije nisam jela", napisala je.

Činilo se da je nemoguće nositi šest beba do kraja termina, tako da je cilj para bio da dogura do najmanje 30 nedelja. U 25. nedelji Kortni je stavljena na mirovanje u krevetu sedam dana da bi usporila napredovanje beba. Ali prošle nedelje je objavila da je nosila šestorke do 29 nedelja, što znači da su dostigli svoj cilj od 30 nedelja.

Iako je ovo još uvek preuranjeno, bebe imaju veće šanse za preživljavanje i smanjen rizik od komplikacija kao što su cerebralna paraliza, otežano disanje i kašnjenje u razvoju. Šestorke su rođene zdrave i dobro napreduju, a danas ova porodica od 11 članova izgleda nikada srećnije. Deca su već porasla, a mama i tata se sa osmehom prisećaju savih izazova kroz koje su prošli - sada žive svoj san.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Kako se postavlja marama za nošenje bebe keywords: beba, nosiljka, marama Tik Tok/madisonandbabies