Trudnoća je super uzbudljivo vreme za ženu, mnoge buduće mame uživaju u ovom periodu i razmišljaju šta li njihova beba sada oseća, maze stomak, pričaju nerođenoj bebi i pevaju.

Mame se raduju kada ih beba "ritne" nogicom jer znaju da ona sa njom tako komunicira. Vaša beba voli kada ste raspoloženi, kada jedete zdravo, šetate se, lepo spavate - srećna mama je i srećna beba. Međutim, postoje i neke stvari koje bebi mogu zasmetati dok je u stomaku - evo liste:

  • Kad god se glasno i dugo smejete, stomak vam se trza zbog čega se beba oseća neprijatno. Razlog za to je da je materica ispunjena tečnošću, pa kada se smejete, držite se za stomak. Ovo će izbeći trzaj i neće uzrokovati nelagodu vašoj bebi.
  • Maženje stomaka je odličan osećaj za vas i vaša beba će to takođe voleti. Međutim, ne smete previše bockati ili dodirivati bebu jer to može da iritira bebu i da je tera da se pomeri sa svog mesta.
  • Muzika pomaže i majci i bebi da budu srećne i opuštene. Međutim, bebe ne vole glasnu buku ili muziku. I njima smeta glasna buka blendera ili trubenja u saobraćaju.
  • Doktor uvek savetuje trudnicu da se kloni stresa i ostane srećna. Veoma je prirodno da povećanje nivoa hormona povećava nivo stresa. Međutim, previše stresa će uticati na vaše zdravlje, kao i na rast bebe . Za smanjenje stresa možete isprobati neke tehnike kao što su pilates, vežbe disanja, šetnja u prirodi, čitanje... Takođe možete zamoliti svog partnera i drugog člana porodice da ne stvaraju stres u porodici.
  • Možda volite da jedete začinjenu hranu, ali bebi se to ožda neće dopasti. Sve što majka pojede direktno prelazi na bebu i beba to jede kroz amnionsku tečnost. Kad god jedete začinjenu hranu, vaša beba u stomaku postaje energičnija.
  • Najvažnije je da ne budete tužni. Ako ste pod stresom i previše tužni, to stvara negativan uticaj na vašu bebu. Ovo može uticati na rast bebe i može uticati na razvoj mozga. Zato se klonite svih negativnih stvari i budite pozitivni.

Sreća u trudnoći je jedan od važnih faktora za razvoj vaše bebe - pustite neka vaša mrvica oseti dobre vibracije.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Trik da trudnica nosi stare farmerke TikTok/stuartbrazell