U Opštoj bolnici Masačusets u Bostonu Ana Ešli Nes je rodila četvorke, dva dečaka i dve devojčice. Ono što je posebno kod ovog porođaja je činjenica da je Ešli rodila dva para jednojajčanih blizanaca.

"Kad bi igrala lutriju, ako je ovakve sreće, bila bi jako bogata. Ovo je izuzetno redak porođaj sa kojim će se retki medicinski radnici susresti - komentarisao je dr Ahmet Baščat, direktor Centra za fetalnu terapiju, za časopis "People".

On je objasnio kako nastaje ovakav fenomen. "Ovo se događa kada su dve jajne ćelije oplođene u isto vreme i onda se svaka oplođena jajna ćelija ponovno podeli" - rekao je dr Baščat.

Budući da svaka podeljena jajna ćelija ostaje zatvorena u sopstvenoj posteljici, za razliku od tradicionalnih četvorki, gde bi svako dete predstavljalo zasebno oplođenu jajnu ćeliju i bilo zatvoreno zasebno, rezultat su dva para jednojajčanih blizanaca.

Bebe su rođene u 28. nedelji trudnoće, 12 nedelja ranije od punog termina i predviđa se da će barem osam nedelja provesti na odeljenju intenzivne nege novorođenčadi.

Mama Ešli je u bolnici bila od 6. jula na održavanju trudnoće. Inače, ova žena je već majka jedne ćerke, a imala je četiri spontana pobačaja i nije očekivala da će roditi još dece. Nažalost. jedna beba nije preživela.

(Kurir/Yumama)

BONUS VIDEO:

Zašto se u trudnoći ne vidi stomak Tiktok/dr.karanr