Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJLEPŠE RETRO MUŠKO IME KOJE SE SVE ČEŠĆE DAJE: Simbol je sreće, dobrote, iskrenosti i poštenja

Staro biblijsko ime koje se sve češće može čuti u Srbiji, zapravo je simbol svih najlepših vrlina.

 krštenje-dete.jpg Izvor: Shutterstock

Popularnost nekih starih reto imena se vraća na velika vrata. Iako su u modi moderna i kratka roditelji danas sve više svoj deci daju stara biblijska imena.

Jedan od najlepših biblijskih imena je Isak. Ovo ime je poslednjih nekoliko godina postalo ponovo popularno i u našoj zemlji i u zemljama regiona, te se sve više i sve češće daje novorođenoj muškoj deci. Ime Isak je u prošlosti obično davano onim dečacima čije je rođenje dugo iščekivano.

Značenje imena Isak i u prenesenom smislu znači: "onaj čija se majka raduje"; "onaj kome se majka i otac smeše"; "onaj koji je uneo radost i veselje u svoj dom"; "sin Božiji"; "onaj koji je uvek nasmejan"; "srećan"; "onaj koji je iskren"; "veseo"; "pošten čovek" i " oličenje dobrote i vrlina".

 Dečak, slama, knjiga
Dečak u slami
Izvor: Shutterstock

Stari zavet objašnjava ovo značenje prepričavanjem da se Abraham smejao kad mu je Bog rekao da će njegova supruga Sara, koja je bila u poznim godinama, zatrudneti sa Isakom, a kasnije se i ona smejala kada je čula isto proročanstvo.

Kad je Isak bio dečak, Bog je testirao Avramovu veru naređujući mu da žrtvuje svog sina, iako je anđeo sprečio taj postupak u poslednjem trenutku. Isak je potom postao otac Isava i Jakova sa suprugom Rebekom. Najpopularniji nadimci,za muško ime Isak su – Isa; Isko i Iso.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Isak

Zovem se isak i prvi put cujem za ove “najcesce nadimke”

Najnovije

Vesti

Porodica