Kada dođete kući posle posla tokom radne nedelje sigurno niste raspoložene da odmah stanete za šporet, ali ko vas pita. Porodica mora nešto jesti i na vama je da im obezbedite večeru. Iako uvek postoje neka brza jela i jela za poneti, na duže staze to nije najzdravija opcija a i brzo će svima dosaditi. Zato je jedna mama na svom TikTok nalogu otkrila koju taktiku ona koristi kako radnim danima ne bi morala da sprema večeru, a ljudi su joj izuzetno zahvalni.

Ova je otkrila da dolazi kući sa posla u 17.30 sati, da se vrlo često odmah sretala sa gladnom decom ali da ona nije imala apsolutno nikakvu volju za kuvanjem. Onda je odlučila da nešto mora da promeni i smislila je genijalnu taktiku.

Prvo je preporučila kupovinu seckalice za hranu kako biste uštedeli vreme prilikom kuvanja. Zatim, u subotu ujutru ili ranije popodne kada ima vremena, isecka svo povrće i pripremi šta joj je potrebno za kuvanje. U subotu uveče kada sprema večeru, uvek sprema dve večere. Jednu za subotu veče, a jednu za ponedeljak veče. Zatim u nedelju radi isto, praveći večeru za taj dan i za utorak.

"Bonus savet je da ako napravite tepsiju nečega, možete je udvostručiti i jednu staviti u zamrzivač za sledeću nedelju", rekla je.

Porodica, ručak
Shutterstock Porodičan ručak

U sredu koristi jedan od ranije zamrznutih obroka iz zamrzivača, dok joj četvrtak služi kao odlična situacija da se uveri da ništa neće da propadne. Tog dana isprazni frižider i svako bira šta želi, a onda u petak kupi nešto kao na primer smrznutu picu i ispeče je.

Njeni pratioci su oduševljeni ovom taktikom, i svi komentarišu da će je isprobati kako bi olakšali svoje dane.

(Yumama)