Jela 'na kašiku' su izuzetno važna za organizam, posebno kada je reč o deci. Utiču na digestivni trakt i poboljšavanju varenje, a ono što je odlično za sve majke, neka od takvih jela se vrlo brzo spremaju.

Donosimo vam recept za paradajz čorbu koja ima brojne blagodeti za organizam, a deca je obožavaju.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 500 ml paradajz sosa
  • 500 ml vode
  • malo ulja
  • kašičica šećera
  • so
  • biber
  • malo brašna za zapršku
  • suvi peršun za dekoraciju
Paradajz čorba, sos
Shutterstock Paradajz sos

Priprema:

Izrendajte luk i šargarepu pa ih malo izdinstajte na laganoj vatri, dodajte paradajz sos i vodu i pustite da sve ključa nekih 20 minuta. Čorbici dodajte šećer. Nakon dvadesetak minuta, napravite hladnu zapršku tako što ćete u šoljicu staviti jednu malu kašičicu brašna, malo soli i bibera i sve razmutiti sa vodom. Zatim u ključalu čorbu dodajte zapršku i pustite da se sve kuva još desetak minuta.

Krem čorbu od paradajza poslužite toplu, a po želji joj možete dodati kašiku kisele pavlake, malo suvog peršuna i kockice prepečenog hleba.

(Yumama)