Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USKRŠNJA PINCA KOJA SVIMA USPEVA: Ostaje sveža nekoliko dana, a bez nje je praznična trpeza nezamisliva (RECEPT)

Napravite prazničnu pincu koja će oduševiti vašu porodicu.

 Pogača, Uskrs Izvor: Shutterstock

Vaskršnja pinca je tradicionalna pogača koja krasi svaku porodičnu trpezu. Zauzima centralni deo stola, a odiše svežinom i mekoćom. Kako biste svojoj porodici obezbedili odličnu pincu, predstavljamo vam recept koji danima zadržava svežinu.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

- 600 gr brašna
- kesica suvog kvasca
- 50 ml ruma
- 120 gr šećera
- pola kašičice soli
- 1 kesica vanilinog šećera
- 200 ml mleka
- 4 žumanceta
- 70 gr suvog grožđa
- 75 ml ulja
- 30 gr putera
- korica narandže
- 50 gr susama

 Brašno
Brašno
Izvor: Shutterstock

Priprema:

Suvo grožđe spustite u rum i ostavite da odstoji barem pola sata.

Pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer, kvasac i so, pa dodajte ulje, toplo mleko, naribanu koricu pomorandže i tri žumanceta. Umesite testo, pa prekrijte posudu vlažnom krpom i ostavite da tako odstoji sat vremena na toplom mestu.

Ocedite suvo grožđe od ruma, dodajte ga u testo i sipajte dve kašike rastopljenog putera, pa još jednom premesite testo, opet ga pokrijte vlažnom krpom i ostavite da odstoji još sat vremena, tj. dok se ne udvostruči.

Testo izvadite na pobrašnjenu radnu površinu, pa rukama blago oblikujte pogaču i prebacite je na pleh koji je obložen pek papirom.

Umutite žumance sa malo ulja, premažite pincu, pa je pospite susamom i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica