Popsi su postali nezaobilazan dezert na dečjim rođendanima, i sa malo mašte možete iz bez muke napraviti sami.

Cene u poslastičarnicama nisu nimalo naivne, zbog toga vam donosimo recept za ove ukusne kolačiće na štapiću, ali i način na koji možete da ih ukrasite. Ovo je neka osnova, a vi pustite mašti na volju i priredite radost vašim mališanima.

Recept za popse

Sastojci:

- 200 gr mlevenog keksa
- 125 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 100 ml soka od narandže
* Po želji možete dodavati lešnik, suvo grožđe, žele bombone, arome...

Glazura:

- 100 gr mlečne čokolade
- 80 + 20 gr crne čokolade
- 3 kašike ulja
- Ukrasi po želji

Čokolada
Shutterstock Čokolada

Priprema:

Umutiti margarin ili maslaca sa šećerom u prahu pad dodati keks i rukom mesiti. Postepeno dodavati sok od narandže. Treba da se dobije kompaktna i ali i čvrsta smesa. Ostaviti smesu malo u frižider da odstoji, nekih sat vremena. Izvaditi i oblikovati kuglice.

Savet plus: da bi sve kuglice bile jednake, najbolje je da ih merite na vagu. Jedna kuglica otprilike treba da ima oko 20 grama.

Otopiti 20 gr čokolade pa štapić prvo umočiti u čokoladu pa ubosti u kuglicu od keksa. Vratiti sve u frižider da odstoji i da se čokolada i kuglice stegnu, najbolje je da ostavite preko noći.

Glazura: Otopiti mlečnu čokoladu, ostatak crne sa dodatkom ulja u maloj šerpici ili činijici, izvaditi popse iz fržidera pa umakati u topljenu čokoladu, držati malo iznad čokolade da se višak ocedi, a onda ostavite na pek papir da se stegne.

Savet plus: Belu glazuru pravite samo od bele čokolade i iste količine ulja kao u prethodnoj glazuri.

Dajte mašti na volju i našarajte ih, a evo kako to radi jedna mama sa TikToka:

Popsi - priprema i dekoracija TikTok/ hanicooks

(Yumama)