Supa sa knedlama je u mnogim porodicama omiljeno jelo, a mi vam predstavljamo brži i lakši način da napravite zdravo jelo za svoje najmilije.

Danas se dosta brzo živi, pa domaćice traže mnoge načine da ubrzaju svoj posao a da pritom obezbede zdravu ishranu za svoju porodicu. Ova supa sa knedlama izmenjena je samo u jednom sastojku, i način pripreme je skraćen na samo pola sata.

Sastojci:

- 2 šargarepe

- 1 crni luk

- par čenova belog luka

- 1 paškanat

- malo peršuna

- 1 kocka za supu

- 2l vode

- 1 jaje

- 5-6 kašika griza

- 1/2 kašičice ulja.

Priprema: U većoj šerpi propržite seckani crni luk, beli luk i šargarepu. Zatim dodajte ostalo povrće, začine, vodu i kocku za supu. Kuvajte nekih 20 minuta. Odvojite belance i žumance, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumace, so, ulje i griz. Lepo sjedinite, pa kašičisom sipajte smesu u supu i formiraće se knedle. Kuvajte još 5 minuta.

(Yumama)