Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Hvala mojoj majci što nas je nosila u stomaku, donela na ovaj svet i mislila na našu budućnost': Emotivna priča o MAJCI

Povodom Dana žena, logoped dr Nataša D. Čabarkapa podelila je jednu posebnu i emotivnu priču o majci.

 Izvor: Foto: Shutterstock 1021843009

Zašto uvek sastav o majci počinjemo: "Mama, srećan ti osmi mart", dan žena. Donesemo karanfil u ono staro vreme, a u novo buket cveća ili crvenu ružu. Hajdemo da krenemo priču od kraja.

Šta je majka?

Završio sam medicinski fakultet i došao na staž u bolnicu koja je na periferiji Beograda. Dok čekam ordinirajućeg lekara i svog mentora, prisećam se tople pogače, uštipaka, pite savijače i turšije.

Povezane vesti

Povezane vesti

Svakog petka brat i ja smo na autobuskoj stanici čekali našu majku, koja je sa tri torbe dolazila iz rodnog kraja da nam donese namirnice. Još uvek sanjivi i promzli uzimamo torbe i tramvajem koji se njiše šinama dolazimo u iznajmljen stan, u kome smo živeli nas troje brat, sestra i ja. Majka je svakoga petka dolazila i donosila namirnice i punila nam frižider. Onda bi užurbano trčala po stanu da opere, prebriše i počisti. Nas troje, studenti prava, ekonomije i medicine. Teško za ženu, samohranu majku, koja je radila u fabrici obuće.

Moj otac, lep ko slika, majka mlada i najlepša u selu. Zaljubili se i uzeli. Voleli se i dobili nas troje. Kada sagledam sada iz ugla lekara - tri porođaja, sva tri različita. Mučila se i patila. Ostala je sama u najlepšim godinama, jer je moj otac rano preminuo a i dok je bio živ nikada nije bio kod kuće. Radio je po ceo dan kako bi nas prehranio. Majka nas je čuvala i brinula o nama. Vaspitavala i prenosila u nas ono najbolje.

Brat završio prava, sestra ekonomiju, a ja medicinu sa maminih deset prstiju. Danas smo odrasli ljudi, radimo i nastavili smo svoj život zahvaljujući jednoj ženi - našoj majci.

Danas je osmi mart, praznik moje majke i svih onih majki koje su pomogle da im deca izađu na pravi put. Hvala mojoj majci. Biću joj zahvalan ceo život kao i moj brat i moja sestra. Poklon smo joj mi, jer smo postali ljudi i sada mi njoj pomažemo.

Svakog vikenda odlazimo kod nje i nosimo joj namirnice i pričamo sa njom, smejemo se i radujemo što smo zajedno. Hvala mojoj majci što nas je nosila u stomaku, donela na ovaj svet i mislila na našu budućnost. Mi smo sve to opravdali i nismo je izneverili. Poklonili smo joj naša obećanja da ćemo svi zajedno da uspemo, iako tate nema. Draga naša majko, srećan ti današnji dan i hvala ti.

Logoped Nataša D. Čabarkapa čestita praznik osmi mart svim majkama, budućim majkama, devojkama, sestrama, bakama, tetkama, strinama.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica