Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Hvala mojoj majci što nas je nosila u stomaku, donela na ovaj svet i mislila na našu budućnost': Emotivna priča o MAJCI

Povodom Dana žena, logoped dr Nataša D. Čabarkapa podelila je jednu posebnu i emotivnu priču o majci.

  Izvor: Foto: Shutterstock 1021843009

Zašto uvek sastav o majci počinjemo: "Mama, srećan ti osmi mart", dan žena. Donesemo karanfil u ono staro vreme, a u novo buket cveća ili crvenu ružu. Hajdemo da krenemo priču od kraja.

Šta je majka?

Završio sam medicinski fakultet i došao na staž u bolnicu koja je na periferiji Beograda. Dok čekam ordinirajućeg lekara i svog mentora, prisećam se tople pogače, uštipaka, pite savijače i turšije.

Povezane vesti

Povezane vesti

Svakog petka brat i ja smo na autobuskoj stanici čekali našu majku, koja je sa tri torbe dolazila iz rodnog kraja da nam donese namirnice. Još uvek sanjivi i promzli uzimamo torbe i tramvajem koji se njiše šinama dolazimo u iznajmljen stan, u kome smo živeli nas troje brat, sestra i ja. Majka je svakoga petka dolazila i donosila namirnice i punila nam frižider. Onda bi užurbano trčala po stanu da opere, prebriše i počisti. Nas troje, studenti prava, ekonomije i medicine. Teško za ženu, samohranu majku, koja je radila u fabrici obuće.

Moj otac, lep ko slika, majka mlada i najlepša u selu. Zaljubili se i uzeli. Voleli se i dobili nas troje. Kada sagledam sada iz ugla lekara - tri porođaja, sva tri različita. Mučila se i patila. Ostala je sama u najlepšim godinama, jer je moj otac rano preminuo a i dok je bio živ nikada nije bio kod kuće. Radio je po ceo dan kako bi nas prehranio. Majka nas je čuvala i brinula o nama. Vaspitavala i prenosila u nas ono najbolje.

Brat završio prava, sestra ekonomiju, a ja medicinu sa maminih deset prstiju. Danas smo odrasli ljudi, radimo i nastavili smo svoj život zahvaljujući jednoj ženi - našoj majci.

Danas je osmi mart, praznik moje majke i svih onih majki koje su pomogle da im deca izađu na pravi put. Hvala mojoj majci. Biću joj zahvalan ceo život kao i moj brat i moja sestra. Poklon smo joj mi, jer smo postali ljudi i sada mi njoj pomažemo.

Svakog vikenda odlazimo kod nje i nosimo joj namirnice i pričamo sa njom, smejemo se i radujemo što smo zajedno. Hvala mojoj majci što nas je nosila u stomaku, donela na ovaj svet i mislila na našu budućnost. Mi smo sve to opravdali i nismo je izneverili. Poklonili smo joj naša obećanja da ćemo svi zajedno da uspemo, iako tate nema. Draga naša majko, srećan ti današnji dan i hvala ti.

Logoped Nataša D. Čabarkapa čestita praznik osmi mart svim majkama, budućim majkama, devojkama, sestrama, bakama, tetkama, strinama.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica