Nataša Djordjević Misić - hvala ti

Ne znam kako da počnem jer mislila sam da ovo nikada neću počinjati. Ali evo u dahu, danas 13.03.2021.

Yumamu je napustila njena mama, njen tvorac, pokretač, motor, dobra vila, naša magična Nataša Djordjević Misić.

Upoznala sam te davne 2012. godine kada smo počele saradnju, tvoja pokretačka energija i neiscrpna dobrota me je obasjala i ubrzo smo od urednice i stručnog saradnika postali mnogo više. Postali smo prijatelji za život ceo, a danas shvatam i za onaj period koji dolazi posle toga. Jer za mene si se samo preselila u neku paralelnu dimenziju gde će tvoja dobrota nastaviti da sija još jače, gde ćeš biti naš andjeo čuvar i nevidljivi, a opet sveprisutni prijatelj.

Nakon više od 8 godina provedenih sa tobom i u timu Yumame učinila si da sprovedemo toliko toga dobrog, da edukujemo generacije budućih i sadašnjih čitalaca, rešavali smo životne situacije na predavanjima, proširila teme kojima se Yumama posvećuje i uticala na živote mnogih. Imala si dar da spajaš dobre ljude, da ideš napred i kada se drugima čini da nema prolaza.

Sada, dok se prisećam tvog, Katarininog i mog poslednjeg putovanja u Kikindu u decembru 2019.gde smo držali predavanje o vršnjačkom nasilju shvatam koliko je taj dan bio dragocen. Puna sala učenika, svi upijaju tvoje i naše reči i ostaju željni znanja. Ne znam šta bih više mogla da kažem osim da ćemo nastaviti tvojom stazom, da će Yumama postati još bolja i da ćeš uvek biti sa nama.

Hvala ti, magična moja, što si obogatila ovaj svet svojim postojanjem.

Bojana Bogojevic, stručni saradnik za pravnu oblast Yumama portala Diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom Specijalista za korporativno upravljanje UN Accredited Climate Change Teacher Climate Reality Leader