Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Volimo i čuvajmo našu planetu - danas je Dan čistih planina (FOTO)

Logoped predlaže zabavne i edukativne aktivnosti kroz koje učimo mališane da vole prirodu i čuvaju je.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Planine su nam važne jer nam obezbeđuju kiseonik, vodu za piće a ujedno su i dom velikom broju biljaka i životinja. One su nešto bez čega ne bismo ni mi postojali i nešto što čini svet lepšim mestom. Zato je važno ukazati na značaj planina i na značaj očuvanja istih. Na ovaj dan širom sveta se organizuju razne ekološke akcije čišćenja, planinarenja, šetnje...

Lepote i sve prednosti koje nam pružaju naše planine bivaju ugrožene usled različitih faktora (masovnog turizma, seče šuma, globalizacije, urbanizacije, klimatski promena). Današnji dan prolazi u znaku podizanja svesti o značaju prirode i njenom očuvanju.

Povezane vesti

Logopedski tim dr Nataše D. Čabarkape kroz logopedsko-edukativni rad govori o značaju i lepotama planina.

Sa svojim mališanima kod kuće možete pričati o ovoj temi na različite načine i ujedno stimulisati razvoj deteta. Pričajte im o našim planinama (širite rečnik, definišite pojmove), crtajte i bojite najviše vrhove, diskutujte kakve su planine zimi a kakve leti, pravite kolaže i lepite lišće šarenih boja koje krasi šume naših planina.

Software:PhotoScape Created: 2020:09:24 15:23:25

Foto: Privatna arhiva

Software:PhotoScape Created: 2020:09:25 11:06:40

Foto: Privatna arhiva

Yumamina stručna saradnica logoped dr Nataša D. Čabarkapa ima poruku za vas: Čuvajte planine - tako čuvate i svoju decu i svoju budućnost.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica