Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da na zanimljiv način sa detetom učite pojmove 'pre' i 'posle'?

Deca najlakše usvajanju znanje kroz igru, te se uvek postarajte da osmislite kreativan način učenja određenih pojmova. Evo nekoliko ideja kako da sa svojim mališanima učite pojmove pre i posle.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Nacrtajte jaje, kokošku koja leži na jajima i jaje iz koga se izleže pile, a zatim isecite slike. Detetu dajte zadatak da odredi šta je bilo pre, a šta posle. Kada uspešno odredi redosled dešavanja, postavljate mu pitanja koja su u vezi nacrtanih slika. Na taj način sa detetom radite na razumevanju i bogaćenju rečnika. 

Povezane vesti

Takođe, pojmove pre i posle možete da vežbate kroz različite primere koje ćete nacrtati na papiru. Mi Vam dajemo predloge šta da nacrtate, ali primere možete i sami da smislite. Bitno je da dete zna da prepozna i odredi (a zatim i imenuje, odnosno kaže) šta se desilo pre, a šta posle, u prostoru i vremenu (npr. prvo je bilo jutro, posle njega podne, a posle podneva veče). 


Foto: Promo

Pojmove pre i posle dete može da usvaja i pomoću priče u slikama. Isecite priču u slikama i detetu dajte zadatak da odredi redosled dešavanja, a zatim da ispriča priču. 

Povezane vesti

Pravilno razumevanje svih odnosa je važno za formiranje pojma sadašnjosti, prošlosti i budućnosti, pojam uzroka i posledice i za uspešno izvođenje matematičkih operacija (zreo pojam broja, pojam prethodnika i sledbenika, sabiranje i oduzimanje). 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica