Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Yumamino savetovalište: Šta bi dete trebalo da zna pre polaska u školu (VIDEO)

Pre nego što krene u prvi razred dete ne mora da zna da piše, ali postoje određene veštine kojim bi predškolac trebalo da ovlada kako bi mogao da bez problema prati nastavu. Dr Nataša Čabarkapa otkriva kako da pripremite mališana ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Poslednjih godina roditelji trpe ogroman pritisak i imaju mnoštvo obaveza, kako oko posla, tako oko doma i porodice. Situacija se dodatno "komplikuje" kada počne da se priblizava prvi razred. Zbunjeni mnoštvom informacija, šta bi dete trebalo da zna pre polaska u školu, čini se da roditelji počnu da pripremaju dete čim proslavi šesti rođendan.

Povezane vesti

Kako bismo umanjili njihov stres i brigu, pitali smo našu stručnu saradnicu, logopeda Natašu D. Čabarkapu, šta je to što je zaista neophodno da dete zna pre polaska u prvi razred.

"Živimo u modernom dobu gde deca već sa polaskom u vrtić znaju jedan strani jezik, znaju da koriste tablet, znaju da koriste mobilne telefone, a u školu dolaze naučena da čitaju i pišu, što nije neophodno", kaže dr Čabarkapa.

Pre škole važno je da je dete usvojilo analizu i sintezu glasova, odnosno da kada mu kažete reč "SAD", da zna koje je prvo, koje drugo, a koje treće slovo; kada mu kažete, odnosno spelujete, K-U-Ć-A, da ono zna šta ste mu vi rekli; takođe, važno je da zna pravilno da drži olovku i da je ovladalo vremenima, na primer, da zna da vam odgovorina pitanje:"Šta mi radimo ujutru?".

Povezane vesti

A zbog čega je važno da dete ove stvari savlada i na šta još roditelji treba da obrate pažnju, objašnjava logoped Nataša D. Čabarkapa.

Pogledajte:

Tekst: Milana Petrović

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica