Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BACILA SAM ČINI NA SVOJU BEBU": 5 supermoći koje sam dobila zbog dojenja

Autor Sandra Krstanović

Novinarka Lana Halouz na šaljiv način opisala je kako se osećala dok je dojila i zašto je mislila da ima supermoći.

 dojenje idealan vid ishrane_394795861 Izvor: Shutterstock

Lana je dojila sinove, a muž joj je dao nadimak "čarobne grudi", jer kad god nije mogao da smiri našu bebu, mamine "čarobne grudi" momentalno su smirivale bebu.

"Osećala sam se kao da imam supermoći na pet načina", šaljivo je naglasila novinarka, otkrivajući pet značenja njenog "tajnog oružja".

Možda će vas zanimati

 1. Bacila sam čini na svoje novorođenče

Kada su na mene stavili samo moje novorođenče, on je instinktivno tražio moju dojku. Kao da je znao da postoji odgovor na sve njegove probleme i da samo treba da pronađe moju bradavicu. Kada je to uradio, a kolostrum je napunio njegov mali stomak svim dobrim stvarima koje su mu bile potrebne, umirio ga je šok koji mu se dogodio pri rođenju. Prvo dojenje je bila neverovatna veza između nas dvoje. Bio je oduševljen svojom mamom, a ja sam se zaljubila.

2. Pretvorila sam svoju bebu u "zavisnika od mleka i pijanicu"

Dok smo nastavili put, postala sam svesna da sam stvorila „malog pijanca“. Nakon hranjenja moja beba bi izgledala kao neki pijani mornar. Nije mogao da se drži za glavu niti da bude budan. Izgledao je kao da je moje mleko droga i bio je bespomoćan i zavisan od njega.

 Dojenje, beba, mama
dojenje
Izvor: Shutterstock

3. Čarobno sam rešavala svaku nesreću

Iako je bilo iscrpljujuće biti „spreman“ sve vreme, dojenje je rešavalo anksioznost svake bebe, i to me je učinilo jačom od Vonder Voman. Bila sam odgovor na svaku njihovu glad, ali i na sve ostalo. Potreba da se smirim, dok se bolovi zbog rasta zuba ne stišaju, vreme na mojim „čarobnim grudima“ bilo je sve što je trebalo da se oluja smiri.

4. Hipnotizirajuće uspavljivanje

Ubeđena sam da u mleku mora da postoji neka vrsta sedativa jer moje bebe nisu mogle da se izbore sa ovim sedativnim silama. U jednom trenutku su halapljivo sisali, a u drugom sam morala da ih golicam po obrazima da bih ostao budan i jeo još malo. Naravno, koristila sam tu moć, hranila ih dok nisu „pale“, a onda ih stavljala u njihove krevetiće. Iako je dojenje postalo velika pomoć, gledajući unazad nije me briga.

 Dojenje
Dojenje
Izvor: Shutterstock

5. Dojenje je bilo sedativ za mene

Tokom dojenja osećala sam da moje supermoći rastu, ali sam primetila da mi dojenje pomaže da se opustim. Kao što je moja beba koristila mleko, tako je i moje telo oslobađalo hormon prolaktin koji me je opuštao (hvala majci prirodi). „Dakle, mame koje doje, vi ste super heroji. Iskoristite moći u svoju korist“, kaže mama Lana Halouz na kraju.

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica